Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
George Russell

Russell geeft volledige verklaring voor diskwalificatie in België

George Russell leek met een geweldig gevoel de zomerstop in te gaan, maar moest zijn sensationele zege in België alsnog afstaan door een diskwalificatie. Toch kijkt de Brit met een goed gevoel terug op de race in Spa.

Russell win Belgium
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

George Russell deed in Spa-Francorchamps het onmogelijke door een eenstopper te laten werken en zo de GP van België te winnen. Echter, een aantal uur later bleek dat zijn auto niet op gewicht was en dus werd de Brit gediskwalificeerd. Toch kijkt Russell met trots terug op de laatste race voor de zomerstop.

"We hebben daar overduidelijk steken laten vallen," aldus Russell tegenover onder meer RacingNews365. "Maar het was een combinatie van factoren, die allemaal tegelijk samenkwamen. Ik verloor meer gewicht tijdens de race dan zoals we van te voren hadden verwacht. Ook de banden verloren meer gewicht dan verwacht. En er waren meer van dit soort factoren, die ons uiteindelijk over de rand duwden."

Ondanks het feit dat de overwinning niet meer op zijn naam staat, is Russell wel trots op zijn prestatie: "Zonder twijfel dat dit mijn beste moment was in Formule 1. Het was zo'n geweldig gevoel en zeker op zo'n uniek circuit als Spa. Je hebt daar die lange rechte stukken met een paar TV-schermen langs de baan. Ik keek daar steeds naar het gat met Lewis en met nog 15/16 rondjes te gaan had ik een voorsprong van zo'n 12 seconden."

"Toen begon ik er echt in te geloven als ik dat kon volhouden. Dus ja, niemand kan dat gevoel van me nog afpakken. Vanaf het moment dat ik de streep passeerde, tot het vieren met mijn team en het podium. Ik denk als ik om het kampioenschap zou vechten, dan was het gevoel veel erger geweest. Maar helaas is dat dit seizoen nog niet het geval. En natuurlijk is het heel pijnlijk dat die ene keer dat we onder het gewicht zitten, het een race is die we winnen. Maar ik neem niemand iets kwalijk, want in mijn hoofd is het nog altijd mijn overwinning", aldus de Mercedes-coureur. 

Ook interessant:

Als Max Verstappen of één van je andere gekozen favoriete coureurs de GP van Azerbeidzjan wint, keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Red Bull past opnieuw auto Verstappen aan