Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
George Russell

Russell: "Ik bewandel hetzelfde pad als Leclerc"

George Russell heeft een schitterend cv, maar dit seizoen heeft hij niet kunnen laten zien wat hij in huis heeft, aangezien hij in de langzame Williams vooral achteraan reed. De positieve jongeman is echter overtuigd dat het goed zal komen.

George Russell heeft zijn mentaliteit enigszins moeten bijstellen sinds hij in de Formule 1 rijdt. De eenentwintigjarige Brit heeft in de voorbije jaren vooral vooraan gereden, in auto's waarmee hij aanspraak kon maken op het kampioenschap. Bij Williams is hij in 2019 echter vooral veldvulling geweest.

Hoewel het voor hem niet zo voorspoedig is gegaan als hij had gehoopt, ziet de immer realistische Russell wel licht aan het eind van de tunnel. Zelf vergelijkt hij zijn situatie met die van leeftijdsgenoot Charles Leclerc. "Ik zit op dezelfde koers als Leclerc: hij won de GP3, ik won de GP3, hij won de Formule 2, ik won de Formule 2. We deden dat ook beiden in ons eerste seizoen", zo begint Russell in gesprek met Motorsport Week.

Russell vervolgt: "Inmiddels heeft Charles (Leclerc, red.) de meeste polepositions behaald dit seizoen, laat Alexander Albon zien waartoe hij in staat is en doet ook Lando Norris het redelijk goed. Ik ben blij voor die jongens, maar om eerlijk te zijn wil ik dat ze het nog beter doen, dat is namelijk ook beter voor mij. Iedereen bij Mercedes en Williams weet immers dat ik Albon en Norris heb verslagen", vertelt de Britse coureur.

Wanneer het tijd is om te onderhandelen voor een nieuw contract, kan ik zeggen: 'Ik heb tot nu toe niet laten zien wat ik in huis heb, maar ik heb die andere jongens in de lagere categorieën (GP3 en F2, red.) verslagen en moet je kijken hoe zij het nu doen!' Als zij het slechter deden, dan zou dat mijn kwaliteiten ook meer in twijfel trekken", stelt Russell.

1 reactie