Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
George Russell

Russell in extase met pole: "Dit had ik niet durven dromen!"

George Russell pakte overtuigend poleposition in een spannende kwalificatie voor de Grand Prix van Groot-Brittannië. De thuisrijder is in extase.

Russell Silverstone FP2
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De kwalificatie voor de Grand Prix van Groot-Brittannië was een lust voor het oog. George Russell kwam uiteindelijk met een subliem rondje als winnaar uit de bus, terwijl Lewis Hamilton het Mercedes-feestje compleet maakte door tweede te worden. Russell is ontzettend blij dat hij poleposition pakt voor eigen publiek.

"Wat een geweldig gevoel", lacht Russell. "Aan het begin van het seizoen had ik dit niet durven dromen. Een 1-2'tje voor Lewis en mij, terwijl Lando Norris ook nog eens P3 pakt! Het komt allemaal door de fans. Ze geven ons zoveel energie. De auto voelt goed aan en kwam tot leven in de kwalificatie. Het is eerlijk gezegd zo plezierig om op dit circuit te rijden."

Toch wil Russell nog niet te vroeg juichen. "We moeten ons op zondag richten, want er moet een race gewonnen worden. Het wordt lastig tegen Lando en Max Verstappen zal ongetwijfeld ook snel zijn. Ik kijk er naar uit. De support van de fans is fantastisch en we kunnen niet wachten op de race."

Ook interessant:

Win gouden tickets voor GP België!

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op gouden tickets!

We zijn genomineerd voor Website van het Jaar! Kunnen we op jouw steun rekenen om te winnen? Alvast hartelijk dank voor je stem!

Stem op RacingNews365

Praat mee!

Viaplay
x
Mega salaris! 'Newey strijkt enorm salaris op bij nieuwe werkgever'