Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
George Russell

Russell verklaart waar mogelijke zege uit handen glipte

George Russell kende een raketstart van de Formule 1 Grand Prix van Hongarije, maar wist zijn poleposition niet om te zetten in een eerste zege in de Formule 1. Hij legt zelf uit wanneer kostbare tijd verloren ging.

Russell Leclerc Hungary
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

George Russell wist de hele eerste stint aan de leiding te blijven na een prima start van de Grand Prix van Hongarije. Op dat moment dacht hij dat er nog wel iets te halen viel: "Toen het voor de race wat begon te spetteren, dacht ik dat we op de zachte banden er goed bij stonden en de start was ook erg goed, evenals de eerste stint."

In de tweede stint echter begon de jonge Brit terrein te verliezen: "Toen de medium banden op begonnen te raken en er ook wat regen begon te vallen, hadden we het echt lastig, doordat we de temperatuur in de banden niet vast wisten te houden."

Echter, Russell kan wel degelijk tevreden zijn met een weer een podiumplaats: "Het team heeft het geweldig gedaan, eerst met de poleposition van gisteren en vandaag met een dubbel podium. We zetten duidelijk stappen vooruit, dus ik ben er trots op het werk dat iedereen doet."

Had Russell zelf nog iets beter kunnen doen, zo wordt hem gevraagd door gelegenheidsinterviewer David Coulthard: "Vast wel, want er zijn altijd zaken die beter kunnen. Het was lastig om de banden te managen. We kwamen steeds vroeg binnen en dan wil je de banden wat langer sparen, maar tegelijkertijd wil je ook pushen. Dat is een uitdagende positie om in te verkeren."

Nu is het tijd voor de zomerbreak, een welkome zomerbreak wel te verstaan: "Ik denk dat iedereen die break goed zal doen om zo de batterij op te laden en volledig gefocust te proberen te strijden voor overwinningen."

Formule 1 GP Hongarije 2022 RN365 Nieuwsdossier

4 reacties

Viaplay
x
Interview Red Bull-legende Coulthard ziet Verstappen aan de horizon verdwijnen