Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
George Russell

Russell verklaart waar mogelijke zege uit handen glipte

George Russell kende een raketstart van de Formule 1 Grand Prix van Hongarije, maar wist zijn poleposition niet om te zetten in een eerste zege in de Formule 1. Hij legt zelf uit wanneer kostbare tijd verloren ging.

Russell Leclerc Hungary
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

George Russell wist de hele eerste stint aan de leiding te blijven na een prima start van de Grand Prix van Hongarije. Op dat moment dacht hij dat er nog wel iets te halen viel: "Toen het voor de race wat begon te spetteren, dacht ik dat we op de zachte banden er goed bij stonden en de start was ook erg goed, evenals de eerste stint."

In de tweede stint echter begon de jonge Brit terrein te verliezen: "Toen de medium banden op begonnen te raken en er ook wat regen begon te vallen, hadden we het echt lastig, doordat we de temperatuur in de banden niet vast wisten te houden."

Echter, Russell kan wel degelijk tevreden zijn met een weer een podiumplaats: "Het team heeft het geweldig gedaan, eerst met de poleposition van gisteren en vandaag met een dubbel podium. We zetten duidelijk stappen vooruit, dus ik ben er trots op het werk dat iedereen doet."

Had Russell zelf nog iets beter kunnen doen, zo wordt hem gevraagd door gelegenheidsinterviewer David Coulthard: "Vast wel, want er zijn altijd zaken die beter kunnen. Het was lastig om de banden te managen. We kwamen steeds vroeg binnen en dan wil je de banden wat langer sparen, maar tegelijkertijd wil je ook pushen. Dat is een uitdagende positie om in te verkeren."

Nu is het tijd voor de zomerbreak, een welkome zomerbreak wel te verstaan: "Ik denk dat iedereen die break goed zal doen om zo de batterij op te laden en volledig gefocust te proberen te strijden voor overwinningen."

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen George Russell

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Hongarije 2022 RN365 Nieuwsdossier

4 reacties

Viaplay

Unibet
x
Nieuwe trainer Verstappen Bekende naam komt over van grote concurrent