Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
George Russell

Russell waarschuwt Ferrari en Perez voorafgaand aan GP Nederland

George Russell schat zijn en Mercedes' kansen om de Grand Prix van Nederland te winnen niet zo hoog in. Waarom? Verstappen en Red Bull zijn gewoon te snel, zo laat de Brit weten.

Russell Zandvoort
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

George Russell kon door de uitschieter van Sergio Perez in de tweede run van Q3 zijn tijd niet verbeteren en start de race vanaf de zesde positie.

Desondanks heeft Mercedes dit weekend tot dusver laten zien wel degelijk competitief te zijn, vooral vergeleken met het weekend hiervoor op Spa-Francorchamps. Russell ziet verbetering, maar erkent dat ze nog wat tekort komen om te strijden voor de overwinning.

"Het is zeker fijn om vooraan mee te kunnen strijden met Red Bull en Ferrari", begint Russell ten overstaan van de media, waaronder RacingNews365. "We komen nog steeds een paar tienden tekort. Het is natuurlijk een korte baan dus het gat ziet er minder groot uit dan het is."

"Als team snappen we waarom we zo langzaam waren in Spa en waarom we dit weekend veelbelovendere performance kunnen laten zien. Maar uiteindelijk zijn Max en Red Bull te snel voor ons."

Russell gaat voor het podium

Dat Verstappen niet te verslaan is, wil nog niet zeggen dat Russell en Mercedes met de andere coureur van Red Bull en coureurs van Ferrari kunnen strijden voor een podium. De Brit ziet geen reden waarom hij vanaf P6 niet zou kunnen vechten voor een trofee.

"Ik zie geen reden waarom we niet voor een podium kunnen strijden. We moeten er gewoon voor zorgen dat we een start hebben zonder al te veel problemen en geen posities verliezen aan het middenveld."

"Ik hoop dat Ferrari zich volledig focust op Max, zodat ze kwetsbaar zijn. Max zal toch verdwijnen aan de horizon, denk ik, en wij zullen op zondag een snellere auto hebben dan Perez en de Ferrari's. We moeten er dus voor gaan."

"Daarnaast hoop ik dat het zo warm mogelijk zal zijn en dat er zoveel mogelijk pitstops moeten worden gemaakt. In de lange runs op zaterdag leek de slijtage beter dan verwacht, maar het hoeft maar een paar graden warmer te zijn en het kan plots heel anders zijn. Dus zoals ik zei: ik hoop dat de zon schijnt!"

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen George Russell

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Nederland 2022 RN365 Nieuwsdossier

18 reacties

Viaplay

Unibet
x
RN365 F1-podcast Max Verstappen reed op 80% van zijn kunnen