Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Russell waarschuwt Ferrari en Perez voorafgaand aan GP Nederland

George Russell schat zijn en Mercedes' kansen om de Grand Prix van Nederland te winnen niet zo hoog in. Waarom? Verstappen en Red Bull zijn gewoon te snel, zo laat de Brit weten.

George Russell kon door de uitschieter van Sergio Perez in de tweede run van Q3 zijn tijd niet verbeteren en start de race vanaf de zesde positie. Desondanks heeft Mercedes dit weekend tot dusver laten zien wel degelijk competitief te zijn, vooral vergeleken met het weekend hiervoor op Spa-Francorchamps. Russell ziet verbetering, maar erkent dat ze nog wat tekort komen om te strijden voor de overwinning. "Het is zeker fijn om vooraan mee te kunnen strijden met Red Bull en Ferrari", begint Russell ten overstaan van de media, waaronder RacingNews365. "We komen nog steeds een paar tienden tekort. Het is natuurlijk een korte baan dus het gat ziet er minder groot uit dan het is." "Als team snappen we waarom we zo langzaam waren in Spa en waarom we dit weekend veelbelovendere performance kunnen laten zien. Maar uiteindelijk zijn Max en Red Bull te snel voor ons."

Russell gaat voor het podium

Dat Verstappen niet te verslaan is, wil nog niet zeggen dat Russell en Mercedes met de andere coureur van Red Bull en coureurs van Ferrari kunnen strijden voor een podium. De Brit ziet geen reden waarom hij vanaf P6 niet zou kunnen vechten voor een trofee. "Ik zie geen reden waarom we niet voor een podium kunnen strijden. We moeten er gewoon voor zorgen dat we een start hebben zonder al te veel problemen en geen posities verliezen aan het middenveld." "Ik hoop dat Ferrari zich volledig focust op Max, zodat ze kwetsbaar zijn. Max zal toch verdwijnen aan de horizon, denk ik, en wij zullen op zondag een snellere auto hebben dan Perez en de Ferrari's. We moeten er dus voor gaan." "Daarnaast hoop ik dat het zo warm mogelijk zal zijn en dat er zoveel mogelijk pitstops moeten worden gemaakt. In de lange runs op zaterdag leek de slijtage beter dan verwacht, maar het hoeft maar een paar graden warmer te zijn en het kan plots heel anders zijn. Dus zoals ik zei: ik hoop dat de zon schijnt!"

Viaplay
x
Ferrari-overstap Hamilton is kritiek helemaal beu: "Ze blijven shit over me uitkramen"