Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
George Russell

Russell waarschuwt voor controversiële F1-wijziging: "Dat werkt niet"

Wat moet er gebeuren om sprintraces interessanter te maken? Het ei van Columbus is daarin nog altijd niet gevonden. George Russell weet in ieder geval wel wat juist níet de oplossing is.

Russell Abu Dhabi podium 4
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Sinds 2021 worden er in de Formule 1 sprintraces gereden. Wie anders dan Max Verstappen heeft de meeste zeges daarin op zijn naam gezet. Hij won er liefst zeven. Lang niet altijd worden F1-fans getrakteerd op een spectaculaire race. De roep om veranderingen van het sprintformat zijn er alom, maar het juiste recept is nog altijd niet gevonden. Sommige coureurs roepen om een omgekeerde startgrid voor een sprintrace. George Russell gruwelt van die gedachte.

"Ik denk niet dat races met een omgekeerde startgrid zullen werken, puur omdat ik dit heb geleerd toen ik in de Formule 3 en Formule 2 racete", legt Russell uit aan de media waarbij ook RacingNews365. "Als je de tien snelste auto's hebt, is de meest uitdagende wagen om in te halen, die wagen waarmee je aan het strijden bent. Als je de startgrid omdraait, heb je de snelste auto op de tiende plek die de op een na snelste auto op de negende plek probeert in te halen. Die probeert juist weer de op twee na snelste auto in te halen die op de achtste plek rijdt."

DRS-trein

Wat volgens Russell dan het gevaar is? "Elke auto probeert eigenlijk zijn directe concurrent in te halen. Dus wat je waarschijnlijk zult zien is dat het gewoon een DRS-trein wordt. Want je kunt een Williams hebben die leidt voor een Haas die er niet voorbij kan en die op zijn beurt leidt voor een Alpine die leidt voor een McLaren of wie dan ook. Dus ik denk dat het concept niet werkt", zegt Russell.

"De beste sprintraces tot nu toe waren wanneer er sprake was van bandendegradatie, zoals we zagen in Qatar. En als mensen met verschillende strategieën gaan rijden. Maar in de meeste sprintraces zet je de medium band erop en ga je tot het einde voluit, zonder dat er echt geracet wordt", ziet de Mercedes-coureur.

Mis geen seconde van het nieuwe F1-seizoen! Zet met een druk op de knop de F1-kalender in jouw telefoon.

Download nu de F1-kalender
Forbidden

Weddenschappen George Russell

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

16 reacties

Viaplay
x
LIVE Reacties na verwoestende testdag Verstappen in Bahrein