Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
George Russell

Russell weet het zeker: "Dan eindigt Mercedes boven Ferrari in het kampioenschap"

En of de strijd om de tweede plaats bij de constructeurs spannend is voorafgaand aan de laatste race. Mercedes verdedigt tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi een voorsprong van vier punten op Ferrari. George Russell denkt dat het genoeg moet zijn.

Russell Las Vegas
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Had Mercedes misschien al de tweede plaats veilig kunnen stellen? We zullen het nooit weten, want Lewis Hamilton en George Russell liepen de laatste tijd tegen flink wat pech aan. In Las Vegas viel het duo terug vanwege ongelukkig touches, waardoor Ferrari nu nog maar vier punten achterstand heeft in de strijd om de tweede plaats in het constructeurskampioenschap. George Russell vindt dat Mercedes het klusje moet kunnen klaren in Abu Dhabi.

"Het wordt een mooie uitdaging en een spannend gevecht met Ferrari", vertelt Russell tegen onder meer RacingNews365. "Zij maakten een goede race mee in Las Vegas, al zou ik toch liever in onze schoenen staan op dit moment. Wij moeten ons op onszelf focussen en zo snel mogelijk zijn op het circuit. Dan eindigen we boven Ferrari in het kampioenschap."

Duidelijke taal van de Brit, maar hij merkt wel op dat Ferrari vorig jaar goed voor de dag kwam in Abu Dhabi. "Ferrari was toen vrij competitief, maar we zijn dit jaar vaak verrast in GP-weekenden. Soms was een specifiek team sneller in een specifieke race en andersom. We gaan met een open geest het weekend in. Ik denk dat zij het initiatief zullen hebben in de kwalificatie, maar op zondag kan het zomaar een ander verhaal zijn."

We zijn genomineerd voor Website van het Jaar! Kunnen we op jouw steun rekenen om te winnen? Alvast hartelijk dank voor je stem!

Stem op RacingNews365

Formule 1 GP Abu Dhabi 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Mega salaris! 'Newey strijkt enorm salaris op bij nieuwe werkgever'