Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
George Russell

Russell zet vraagtekens bij snelle Mercedes-tijden: "We zijn niet blij"

Aan het einde van de laatste testdag stonden beide Mercedes-coureurs bovenaan het scorebord, maar George Russell tempert de verwachtingen. Volgens hem is het een slecht idee om ook maar iets te concluderen aan de hand van de tijden. Mercedes zat namelijk niet heel lekker in haar vel.

Russell Barcelona
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

George Russell eindigde de derde en laatste testdag met een mooi aantal ronden. Ruim zestig, waarmee hij zijn totaalaantal op 203 bracht. Daarmee was hij de op twee na productiefste coureur op het Circuit de Barcelona-Catalunya. Bovendien was hij de op een na snelste, nota bene achter teamgenoot Lewis Hamilton.

Na afloop van de testdagen tempert Russell echter de verwachtingen, omdat hij zijn snelste ronde reed op de snelste band. "De drie testdagen in Barcelona waren ongelooflijk interessant. De rondetijden zijn in mijn ogen echter totaal niet representatief. We stonden weliswaar bovenaan, maar de C5 banden waarmee we de ronden reden zijn zeer sterk op het circuit in Barcelona. Daar zou ik dus niet te veel van maken."

Mercedes niet tevreden

Alhoewel Mercedes qua productiviteit alleen Ferrari voor zich moest dulden tijdens de eerste testweek, is Russell nog niet tevreden met zijn W13. Werk aan de winkel dus, zo concludeert hij. "Ferrari en McLaren zien er erg sterk uit en wij moeten denk ik verbeteringen door gaan voeren. We zijn niet helemaal blij met de balans van de auto en de andere beperkingen die we nu hebben."

Een pluspluntje is wel dat Mercedes al een idee heeft welke kant ze op moeten om die balansproblemen te verhelpen. "Het zijn echter pas de testdagen en we waren hier om te leren. We hebben enkele belangrijke experimenten uitgevoerd deze week en daardoor hebben we nu een goed idee welke kant we op moeten gaan qua ontwikkeling."

Ook interessant:

Hamilton krijgt het zwaar en moet niet alleen Verstappen van zich afschudden

In de nieuwste RN365-podcast bespreken we het gedwongen vertrek van Michael Masi en oordelen Viaplay-expert Tom Coronel en F1-expert Ruud Dimmers dat Hamilton het zwaar gaat krijgen met Verstappen, maar ook met anderen. Beluister de nieuwste aflevering hieronder.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen George Russell

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 wintertest Barcelona 2022 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Verstappen terecht kritisch op dominant Red Bull