Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Russell zet vraagtekens bij snelle Mercedes-tijden: "We zijn niet blij"

Aan het einde van de laatste testdag stonden beide Mercedes-coureurs bovenaan het scorebord, maar George Russell tempert de verwachtingen. Volgens hem is het een slecht idee om ook maar iets te concluderen aan de hand van de tijden. Mercedes zat namelijk niet heel lekker in haar vel.

George Russell eindigde de derde en laatste testdag met een mooi aantal ronden. Ruim zestig, waarmee hij zijn totaalaantal op 203 bracht. Daarmee was hij de op twee na productiefste coureur op het Circuit de Barcelona-Catalunya. Bovendien was hij de op een na snelste, nota bene achter teamgenoot Lewis Hamilton. Na afloop van de testdagen tempert Russell echter de verwachtingen, omdat hij zijn snelste ronde reed op de snelste band. "De drie testdagen in Barcelona waren ongelooflijk interessant. De rondetijden zijn in mijn ogen echter totaal niet representatief. We stonden weliswaar bovenaan, maar de C5 banden waarmee we de ronden reden zijn zeer sterk op het circuit in Barcelona. Daar zou ik dus niet te veel van maken."

Mercedes niet tevreden

Alhoewel Mercedes qua productiviteit alleen Ferrari voor zich moest dulden tijdens de eerste testweek, is Russell nog niet tevreden met zijn W13. Werk aan de winkel dus, zo concludeert hij. "Ferrari en McLaren zien er erg sterk uit en wij moeten denk ik verbeteringen door gaan voeren. We zijn niet helemaal blij met de balans van de auto en de andere beperkingen die we nu hebben." Een pluspluntje is wel dat Mercedes al een idee heeft welke kant ze op moeten om die balansproblemen te verhelpen. "Het zijn echter pas de testdagen en we waren hier om te leren. We hebben enkele belangrijke experimenten uitgevoerd deze week en daardoor hebben we nu een goed idee welke kant we op moeten gaan qua ontwikkeling."

Viaplay
x
RN365-podcast Hongerige Verstappen jaagt op primeur in onvoorspelbaar China