Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
George Russell

Russell ziet 'gedroomde' clash tussen Verstappen en Norris uitkomen: "Kon het niet geloven"

Hij was de gelukkigste van de dag. George Russell leek naar P3 te rijden in de GP van Oostenrijk, maar kreeg door de botsing tussen Max Verstappen en Lando Norris de overwinning in de schoot geworpen.

Russell Austria race
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Stiekem hoopte hij dat het zou gebeuren, maar dat George Russell daadwerkelijk de GP van Oostenrijk zou winnen had hij niet durven te dromen. Op zaterdag zei Russell al dat hij normaal gesproken niet zo winnen, alleen als er wat met Max Verstappen en Lando Norris zou gebeuren.

En dat gebeurde in de slotfase... Raceleider Verstappen en Norris raakten elkaar en hadden beiden een lekke band. Hierdoor kon Russell de leiding overnemen en zo de tweede GP-zege uit zijn carrière pakken. "Ongelofelijk, het was een harde strijd, en het was lastig om P3 vast te houden. Ik zag op tv dat Max en Lando hard aan het vechten waren", reageert Russell direct na de race.

"Ik kon niet geloven hoe dicht ik bij Max en Lando zat, het was maar iets van 12, 13 seconden", kijkt de Mercedes-rijder terug. "Ik wist dat die mogelijkheid er was (dat Verstappen en Norris elkaar zouden raken, red.). Je droomt er altijd van en ik ben trots om weer terug op die hoogste trede te staan. Trots op het team, dat zo hard heeft gewerkt. De laatste drie races waren ongelofelijk, en er komt nog meer aan", kijkt Russell direct vooruit.

"Het is geen geheim dat Red Bull met Max en McLaren met Lando nog voor ons zitten. We plaatsen onszelf altijd op die derde plek de laatste races en als er vooraan iets gebeurd staan we er klaar voor om het op te pakken. Ik ben gewoon enorm trots. In Canada had ik misschien kunnen winnen, dus dit maakt het goed voor de foutjes die ik toen heb gemaakt."

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op tickets!

ABONNEER & WIN

Praat mee!

Viaplay
x
Max vs. Lando Horner onthult gesprek tussen Verstappen en Norris na clash in Oostenrijk