Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden

Sainz feliciteert Verstappen en verklapt aanstaande Ferrari-experimenten

Carlos Sainz heeft de laatste jaren gezien dat Max Verstappen zich razendsnel heeft ontwikkeld. De Spanjaard prijst de Nederlander en blikt tegelijkertijd vooruit op het slot van het Formule 1-seizoen.

Max Verstappen werd tijdens de Grand Prix van Japan. Carlos Sainz was toen al uitgevallen, nadat hij in de openingsronde crashte in de regen. De Spanjaard had de pers sindsdien niet meer te woord gestaan en in de Verenigde Staten werd hij dan ook gevraagd naar de prestaties van zijn Red Bull-rivaal. Sainz is natuurlijk positief over zijn voormalig teamgenoot. "Ik hoef Max niet nóg meer te prijzen, want het is heel duidelijk dat hij het heel goed heeft gedaan dit jaar. Het was geen makkelijke start van het seizoen voor hem. Hij heeft zich goed hersteld en hij heeft veel goede momenten gehad, hij was consistent en sterk op de vlakken waar wij minder sterk waren. Mijn felicitaties aan Max en aan Red Bull, want ze verdienen het." Gevraagd of hij een andere Verstappen ziet dan in 2015, toen de twee teamgenoten waren, bekent Sainz van wel. "Verstappen heeft zich zeker ontwikkeld sinds wij teamgenoten waren. Acht jaar is een lange periode, zeker in de Formule 1. Van dag één naar jaar acht ontwikkel je je enorm." "Hij zal zich op meerdere vlakken hebben ontwikkeld. Max doet het stap voor stap en verbetert zich op elk vlak. Dat heeft hij goed gedaan en hij weet ook het maximale te halen uit zijn competitieve auto. Die heb je nodig in de Formule 1 om te kunnen winnen. Als je die niet hebt, dan lukt dat niet."

Ferrari gaat experimenteren

Sinds de Grand Prix van Oostenrijk won Ferrari geen race meer. Vooral op zondag lijkt Red Bull te sterk voor de Italianen. Op weg naar 2023 gaat het team daarom wat experimenten uitvoeren, om zo hopelijk in de toekomst het verschil naar Red Bull op zondag te kunnen verkleinen. "Ik denk dat we een competitieve auto hebben, waar we ook naar toe gaan", zo vertelt Sainz. "We vechten bijna altijd voor de poleposition, maar vechten voor de overwinningen is wat lastiger, want Red Bull weet op een of andere manier dan altijd een stap te zetten die wij niet kunnen zetten." "Daar werken we nu aan", vervolgt de Ferrari-man. "We grijpen de laatste vier races aan om wat te experimenteren en om te zien hoe we in de race competitiever kunnen zijn, hoe we ons bandenmanagement kunnen verbeteren. Deze vrijdag testen we de banden voor volgend jaar en het wordt belangrijk om te begrijpen waar wij tekort komen."

P4 of P5?

Achter Verstappen zijn het Perez en Leclerc die strijden om P2, terwijl Sainz samen met Russell strijdt om P4 in het kampioenschap. Maar de Spanjaard is daar niet mee bezig. Hij wil het jaar gewoon sterk afsluiten. "De vijfde of de vierde plaats verandert mijn leven niet. Ik geef alleen om winnen en het afwerken van een goed seizoen. Dit jaar was het niet makkelijk en de gebeurtenissen in Japan (waar hij crashte, red.) hebben het ook niet makkelijk gemaakt, omdat ik nu opnieuw meer punten heb verloren in de strijd met George Russell." "Maar goed, ik win liever nog een race voor het einde van het jaar dan dat ik vierde word. Voor ons is het belangrijk om nog te winnen en consistenter te worden. Daar focus ik me liever op dan op het kampioenschap", aldus Sainz.

Viaplay
x
LIVE Slotstuk F1 wintertest 2024 met Verstappen