Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Mercedes

Sainz gelooft niet in oprechtheid Mercedes: "Als het nou de eerste keer was..."

Carlos Sainz is duidelijk over bepaalde strategieën die Mercedes in het voorseizoen hanteert. Dat een coureur als George Russell de performance van Ferrari ophemelt, komt voor hem niet als een verrassing: "Typisch Mercedes."

Sainz Bahrein
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Ferrari

Ferrari lijkt er, afgaande op wat we na vijf van de zes testdagen hebben gezien, goed bij te zitten. Natuurlijk zullen de onderlinge verhoudingen over een week tijdens het eerste raceweekend pas écht duidelijk worden, maar Mercedes nam daar bij monde van George Russell alvast een voorschot op door Ferrari flink op te hemelen.

Als Ferrari-coureur Carlos Sainz daar ten overstaan van onder andere RacingNews365 mee geconfronteerd wordt, haalt hij zijn schouders op: "Het is typisch Mercedes om anderen op te hemelen om vervolgens tijdens het eerste raceweekend iedereen omver te blazen", aldus de Spanjaard.

Sainz gelooft niet in oprechtheid Mercedes

"Als het nou de eerste keer was dat Mercedes dit doet, dan was ik misschien nog geneigd ze te geloven in hun oprechtheid, maar ze doen dit nu al zo'n zes tot zeven jaar op rij, om vervolgens iedereen te verrassen tijdens de eerste race. Je kunt je misschien voorstellen dat ik ze daarom niet geloof."

Sainz lijkt zelfs aan te geven dat Mercedes, kijkend naar de GPS-data, er juist ontzettend sterk uit zou zien: "In die GPS-data kunnen we zien wat Mercedes doet.... maar daar ga ik niet teveel over zeggen... Daar ga ik niet te veel over zeggen...", besluit Sainz waarna de interviewer van dienst de persconferentie op vrijdag beëindigd.

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull hebben de Formule 1 veranderd

Natuurlijk gaat het in de nieuwe RN365-podcast over het ontslag van Mazepin en het nieuwe contract van Verstappen. Luister nu de podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk.

Formule 1 wintertest Bahrein 2022 RN365 Nieuwsdossier

12 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Uitslag kwalificatie Formule 1 GP Monaco 2022