Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Carlos Sainz

Zieke Sainz kende loodzware trainingsdag in Djedda

Het was zeker geen ideale vrijdag voor Carlos Sainz, nadat hij woensdag al de mediadag miste omdat hij zich niet goed voelde. Desondanks zette de Spanjaard de zevende tijd neer tijdens de tweede vrije training.

Sainz Saudi Arabia FP1
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Carlos Sainz liep woensdag nog wel rond op de paddock, maar keerde terug naar het hotel omdat hij zich niet lekker voelde. Het was lange tijd onzeker of hij überhaupt wel in zou stappen bij Ferrari deze donderdag. Maar een kwartier voor het begin van de eerste vrije training werd bekend dat de Spanjaard toch weer van de partij was.

Sainz had naar verluidt last van maagproblemen. Aan het einde van de traininsgdag in Djedda spreekt Sainz kort met de media. "Het was een hele moeilijk dag voor me nadat ik me ziek voelde. De afgelopen 24 uur waren zwaar en lastig. Het ging er vandaag om dat ik mezelf in de auto zou krijgen en om zoveel mogelijk te leren van de bolide, zonder echt de grenzen op te zoeken. Want ik voelde me nog niet echt optimaal", zo zegt de Spanjaard.

"We hebben zonder problemen het programma kunnen afwerken en hopelijk voel ik me morgen beter. Ook al is het misschien geen 100%, maar als ik me beter voel, dan ik meer de limieten opzoeken en beter presteren", zo legt Sainz uit.

Het Jeddah Corniche Circuit heeft daarbij veel grip en dat zorgt ervoor dat het fysiek zwaar is voor de coureurs. En dat komt net niet goed uit voor Sainz. "Het is een stuk veeleisender voor de auto, maar ook voor de coureur. Het was een lastige dag, maar het is me gelukt om er doorheen te komen. Nu ga ik rusten om morgen sterker terug te keren."

Tot slot richt Sainz zich nog even op de racedag van zaterdag. "Dat zal een soort van een nieuwe dag zijn, want mijn lange runs van vandaag waren niet echt ideaal", zo sluit de Ferrari-coureur af.

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Saoedi-Arabië 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Praat mee!

Viaplay
x
'Verrassing' Marko houdt rekening met vervelende 'verrassing' voor Verstappen in China