Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Sainz niet blij met zichzelf: "Ik had de snelheid gewoon niet"

Carlos Sainz baalt van zijn race op Marina Bay Street Circuit. Hij kon teamgenoot Charles Leclerc niet bijhouden en daardoor geen druk uitoefenen op racewinnaar Sergio Perez.

Carlos Sainz was allesbehalve tevreden met zijn prestaties in de Grand Prix van Singapore. Na drie rondes lag hij al vier seconden achter op teamgenoot Charles Leclerc en was hij daarmee ongeveer een seconde langzamer per ronde. Het werd daardoor een saaie race voor de Spanjaard, aangezien de coureurs achter hem ook niet dichterbij konden komen. Sainz baalt ervan dat hij de snelheid van Leclerc en Sergio Perez niet kon evenaren. "Het was helaas een vrij eenzame race voor mij, omdat ik de snelheid gewoon niet had", begint Sainz tegenover de media, waaronder RacingNews365. "Op de intermediates verloor ik gedurende de race veel tijd ten opzichte van Charles en Checo. Ik kon hen niet bijhouden. Ik had veel moeite met deze banden. Ik verloor nogal wat aan de voorkant en ik had veel momenten, veel blokkerende voorbanden." "Ieder moment hier kost je vertrouwen en kost je de mogelijkheid om je snelheid te herstellen. Op een gegeven moment kon ik een beetje settelen en het vertrouwen herstellen, omdat ik het gewoon niet bij kon houden. Toen ik de laatste tien à vijftien ronden weer wat vertrouwen had op de slicks, slaagde ik erin om snel te zijn, maar het was gewoon veel te laat."

Ontevreden Sainz

De Spanjaard kan dan ook allesbehalve tevreden zijn met zijn prestaties tijdens de race op het Marina Bay Street Circuit. "Ik denk niet dat ik blij kan zijn, want ik zou willen dat ik samen met Charles wat druk had kunnen zetten en dat we beiden met Checo hadden kunnen strijden", gaat Sainz verder. "Ik had de snelheid gewoon niet en dat is waar ik naar moet kijken. Daarom ben ik totaal niet blij, want het zijn omstandigheden waarin ik normaal gesproken vrij snel ben en goede races rijd." "Op een gegeven moment moest ik het gewoon accepteren, omdat het niet waard was om risico's te nemen, want ik reed op P3 met tien seconden achterstand en tien seconden voorsprong. Dus het is iets om naar te kijken en ik ben natuurlijk niet blij. Ik zal deze race goed analyseren en sterker terugkomen in Suzuka."

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'