Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Carlos Sainz

Sainz reageert op Red Bull-geruchten: "Hebben een goede relatie met Marko"

Carlos Sainz werd het grootste slachtoffer van de sensationele Ferrari-transfer van Lewis Hamilton. De Spanjaard weet nu al dat hij voor 2025 naar een nieuw team moet zoeken. Dat nieuws kwam als een onaangename verrassing, maar het levert ook weer kansen op. Zijn vader, Carlos Sainz sr., werd al bij Red Bull gespot...

Sainz Bahrain testing
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Carlos Sainz gaat aan zijn laatste seizoen bij Ferrari beginnen. De Spanjaard was in gesprek over een contractverlenging, totdat teambaas Fred Vasseur ineens Lewis Hamilton uit de hoge hoed toverde voor 2025. Sainz had eerder aangegeven dat hij voor de eerste race uitsluitsel over zijn toekomst wilde hebben, maar dit was niet het gewenste scenario, zo vertelt hij tegenover onder meer RacingNews365.

"Grappig genoeg werd er een beslissing over mijn toekomst genomen vóór de eerste race", stelt Sainz. "Ik ga niet verder bij Ferrari. Zoals ik zei kwam het als een verrassing, want ik wilde een nieuw contract tekenen. Alle seinen leken ook op groen te staan, maar uiteindelijk gebeurde het niet, zoals jullie weten. Daarom is de situatie nu compleet anders ten opzichte van oktober, november 2023."

Onzekerheid

Sainz heeft nog geen idee wat de toekomst brengt, maar stelt wel wat eisen. "Ik ben in principe een vrij man voor 2025 en ik heb nog geen idee waar ik ga racen. Ik neem de tijd om te beslissen en bekijk alle beschikbare opties. Dat gaat niet alleen over 2025. Ik kijk ook naar de beste optie voor de komende drie a vier jaar. Ik ga alles geven om een winnend project in de Formule 1 op te zetten en kijk aandachtig wie mij die kans kan bieden."

Zijn vader, Carlos Sainz sr., werd bij Red Bull gespot tijdens de testdagen in Bahrein. Sainz vindt dat niet meer dan normaal. "Uiteraard heb ik met iedereen gesprekken nodig om te zien wat ze te bieden hebben én wat ze in gedachten hebben. Als ik alle opties voor me heb liggen, kies ik de beste optie voor mijn carrière. Gelukkig heb ik wat tijd."

"Jullie hebben mijn vader en mijn manager hallo zien zeggen tegen Helmut Marko. Je moet je blijven bedenken dat we een goede relatie met hem hebben. Maar dat geldt ook voor Toto Wolff en de rest van de grid. Het is normaal dat we in deze fase van het jaar elkaar groeten. We hebben elkaar drie of vier maanden niet gezien."

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

			© XPBimages
	© XPBimages

Afscheid bij Ferrari

Tot nu toe kwamen er nog niet veel emoties op bij Sainz. De tweevoudig Grand Prix-winnaar is nog niet met zijn Ferrari-afscheid bezig. "Niet echt, want er wachten nog 24 races. Natuurlijk worden de laatste races en weken wel emotioneel, vooral omdat we een geweldige groep mensen achterlaten. Ik werk fijn met ze samen en heb bij Ferrari heel wat goede mensen ontmoet. We schuiven het emotionele gedeelte nog even vooruit."

Sainz is er zeker van dat hij de volledige steun van Ferrari geniet. "Vasseur en het bedrijf hebben mij verteld dat ik volledig gesteund wordt als we voor het kampioenschap gaan vechten. We gaan pushen om een mooi afscheidsjaar te beleven. De toekomst is lang en hopelijk heb ik nog vele jaren te gaan. We gaan zien wat er gaat gebeuren."

Praat mee!

Viaplay
x
'Verrassing' Marko houdt rekening met vervelende 'verrassing' voor Verstappen in China