Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Sainz vecht voor Ferrari-kans: "Te vroeg om mij uit te sluiten"

Carlos Sainz heeft door twee uitvalbeurten in de eerste vier races van het F1-seizoen al een behoorlijke achterstand opgelopen in het wereldkampioenschap. Het is volgens hem echter nog veel te vroeg om hem uit te sluiten en de focus binnen Ferrari op teamgenoot Charles Leclerc te leggen.

Terwijl Charles Leclerc met een gunstige voorsprong het wereldkampioenschap Formule 1 leidt, gaat het bij Ferrari-teamgenoot Carlos Sainz nog niet helemaal zoals gewenst. De Spanjaard viel tot nu toe in twee van de vier Grands Prix uit en staat met 38 punten vijfde in het coureurskampioenschap. Het verschil tussen de twee coureurs van de Italiaanse renstal is al 32 punten. Dit werpt de vraag op of Ferrari al een 'eerste coureur' moet kiezen voor het kampioenschap. Sainz vindt dat het nog veel te vroeg is om dit soort keuzes te maken en dat hij zich prima kan meten aan de WK-leider. "Ik ben in alle races in het gevecht voor pole geweest", zegt hij ten overstaan van onder andere RacingNews365. Sainz moet nog steeds wennen aan de nieuwe F1-75, waardoor hij toch nog net wat tekort komt. "Misschien dat ik een tiende miste in de laatste Q3's om er echt voor te vechten, maar zelfs in de eerste twee kwalificaties, toen ik mij niet helemaal thuis voelde in de auto, kon ik op een of andere manier voor poleposition vechten. Dat laat zien dat ik nog maar weinig (performance) hoef te vinden." "Dit motiveert mij en houdt mij scherp dat de switch elk moment gemaakt kan worden. Charles heeft het natuurlijk exceptioneel goed gedaan en hij maakt het verschil als coureur, maar ik ben niet ver weg. Ik weet dat ik een hele sterke uitdager naast me heb en ik kan nog niet alles doen wat ik wil met de auto, maar ik sta er wel. Het zit hem nu in de details en zodra die kloppen, zal het de rest van het jaar makkelijker zijn."

Sainz benadrukt: 'Het is nog een lang kampioenschap'

Na de eerste vier rondes van het kampioenschap zijn er nog genoeg kansen om een inhaalslag te maken. In 2022 kent de Formule 1 het drukste seizoen ooit met - als er voor de GP van Rusland een vervanger wordt gevonden - maar liefst 23 races. Dit is gunstig voor Sainz, die nu meer tijd heeft om de matige start van het seizoen goed te maken. "Je moet erover nadenken dat we in 2020 zeventien races hadden en we er nu nog bijna twintig over hebben. Om nu over het kampioenschap te praten, ook met het ontwikkelen als element, daar denk ik niet over na... Als ik mocht kiezen, dan stond ik natuurlijk zo'n dertig punten voor, maar in een lang jaar seizoen zoals nu, met hoeveel de auto's nog verder ontwikkeld worden, is het nog veel te vroeg om over het kampioenschap te praten."

Frustraties door 'externe problemen'

In Australië maakte Sainz een kostbare fout tijdens de start van de race, maar tijdens de kwalificatie had hij simpelweg pech door slechte timing met zijn snelle ronde. Ook in Imola kon hij weinig doen aan zijn uitvalbeurt. "Ineens gebeurden er allerlei externe problemen, wat misschien wat frustraties heeft veroorzaakt." "Maar als coureur, als atleet, wordt je karakter altijd getest en gevormd. Ik ben er nog steeds niet, maar al snel misschien wel. Ik zal er op een gegeven moment staan. Als ik mijzelf vergelijk met vorig jaar, dan zit ik nog niet op de volle 100%."

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'