Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Carlos Sainz

Sainz zag een langzamere Verstappen: "De hele race waren we sneller!"

Carlos Sainz heeft alles gegeven tijdens de Grand Prix van Canada, maar uiteindelijk moest hij toch genoegen nemen met de tweede plaats in Montréal. Dat terwijl hij naar eigen zeggen de hele race lang sneller was dan winnaar Max Verstappen.

Sainz Canada
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB Images

Max Verstappen heeft de GP van Canada gewonnen. Hij wist Carlos Sainz uiteindelijk een seconde voor te blijven. De laatste vijftien ronden was het enorm spannend, want de Spanjaard zat de Red Bull-coureur op de hielen. Toch moest hij genoegen nemen met de tweede plek.

"Ik was echt vollebak aan het pushen", zucht Sainz kort na afloop van de race. "Ik liet geen centimeter over bij de muren en het remmen. Ik heb alles geprobeerd, maar de pacedelta was helaas niet groot genoeg om Verstappen voorbij te gaan."

Sainz: "De hele race lang sneller dan Verstappen"

Volgens de Ferrari-coureur was hij in Canada de snelste man tijdens de race, maar het mocht niet baten. "Door het te kleine verschil in pace kwamen we niet dicht genoeg in de buurt van Max bij de hairpin om hem op weg naar de chicane van zijn lijn te forceren"

Het zorg dan ook voor een voorzichtige glimlach bij Sainz. "Het positieve is dat we sneller waren dan Verstappen, de hele race lang, maar om hier in te kunnen halen heb je nog net wat meer nodig!"

"Ik ben blij met de racepace die we hebben getoond en hoe we de hele race lang de druk op Max op wisten te voeren. De timing van de pitstops was ook goed. Eerlijk gezegd hebben we echt alles geprobeerd en waren we dichtbij de overwinning. Ik probeer het positieve er van in te zien", zo sluit hij af.

Ook interessant:

Ontketende Verstappen heeft Ferrari-drama niet nodig

In de nieuwste RN365 F1-podcast blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk terug op de GP van Azerbeidzjan. We bespreken onder andere Ferrari’s drama, de dominantie van Max Verstappen en de porpoising-problemen van Mercedes. Beluister de nieuwe podcast hieronder.

Formule 1 GP Canada 2022 RN365 Nieuwsdossier

53 reacties

Meest gelezen

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Goed nieuws voor Ferrari: FIA versoepelt F1-motorregels