Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Logan Sargeant

Sargeant stelt ambitieuze doelen voor 2024

Na een matig rookie-jaar zet Logan Sargeant alles op alles om het 2024-seizoen een succes te laten worden.

Sargeant Las Vegas
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Zijn debuutjaar in de Formule 1 was er één met hoogte- en dieptepunten voor Williams-coureur Logan Sargeant. Met als hoogtepunt het behaalde WK-punt tijdens de Grand Prix van de Verenigde Staten, mede veroorzaakt door de diskwalificaties van Charles Leclerc en Lewis Hamilton. Het dieptepunt van de Amerikaan in zijn rookie-jaar moet dan toch wel het totale prijskaartje van zijn gereden crashes zijn. Met een schatting van ruim vier miljoen dollar staat hij bovenaan het lijstje van het kampioenschap schade rijden afgelopen seizoen.

"Nadenken hoe ik beter kan worden"

In zijn column voor Formule 1 bespreekt hij dan ook zijn doelen voor aankomend seizoen. Hij erkent dat zijn eerste seizoen in de koningsklasse wisselvallig was: "Zoals je de afgelopen maanden in deze column hebt kunnen lezen, maar ook hebt kunnen zien, verliep mijn rookie-seizoen in de Formule 1 met hoogte- en dieptepunten. Ik ben dan ook ontzettend blij dat ik de kans krijg om de reis die we de afgelopen jaren samen hebben gemaakt voort te zetten, nu bevestigd is dat ik volgend jaar weer voor Williams Racing zal rijden."

"Ik ben zo enthousiast dat ik kan blijven groeien binnen het team. Ik ben nog maar net bezig met wat ik kan en nu ik mijn eerste F1-winterstop in ga, heb ik de kans om na te denken en te zien hoe ik beter kan worden."

Allemaal dezelfde richting

De Williams-coureur kreeg pas op het laatste moment, vlak voor de aankondiging, te horen dat het team besloot nog een jaar met hem door te gaan. "Ik kwam er pas vlak voor de aankondiging achter hoe mijn toekomst eruitzag - een paar dagen na de Grand Prix van Abu Dhabi. Ik had een lang, heel eerlijk en open gesprek met onze teambaas James Vowles na de testsessie op Yas Island op dinsdag. Hij feliciteerde me met de nieuwe deal en zei dat hij net als ik enthousiast was om door te gaan. We hebben het toen gehad over de belangrijkste dingen die hij van mij wil zien, over hoe ik beter kan worden, wat ik moet doen om beter te worden en wat het team van me verwacht."

En wat die dingen dan zijn? Daar wil de Amerikaan niet al te veel over kwijt. "Ik zal niet te veel in detail treden over wat hij zei dat ik moest doen, maar ik begreep waar hij wilde dat ik heen ging, hij begreep de richting die ik op wilde - en het is allemaal dezelfde richting. Alles is duidelijk." Wat hij wel over het gesprek met de teambaas kwijt kan, is het volgende: "Het was gewoon een goed en eerlijk gesprek. We hadden het nodig en het was geweldig om het nieuws te horen te krijgen tijdens een gewoon gesprek dat James en ik gewend zijn te hebben."

Daarnaast heeft Sargeant het doel voor zichzelf gesteld om harder te gaan trainen: "Ik ga gewoon mijn best doen om de intensiteit van mijn training te verhogen. We hadden het eind vorig jaar en begin dit jaar erg druk met het werk in de fabriek en dat kostte me wat tijd in de sportschool, die ik volgend jaar weer heb. Het geeft me dus een paar weken extra training en dat maakt een groot verschil."

Ook interessant:

Op 13 december 2023 was het zover: de eerste livepodcast van RacingNews365 bij Racesquare in Utrecht! Het briljante seizoen van Max Verstappen, de zegedroogte van Lando Norris én prangende vragen van de fans: het kwam allemaal voorbij! Een ding is zeker: Verstappen kroonde zich tot levende legende!

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Newey Red Bull gewaarschuwd voor 'enorme gevolgen' te midden van machtsstrijd