Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Sauber slaat slag in Mexico dankzij dubbele puntenfinish

Wie bezet de achtste plaats in het constructeurskampioenschap van 2018? Het is een goede huiskamervraag waar niet eenieder direct een antwoord op zal hebben. Sinds gisteren (zondag) is die eer aan Sauber: de Zwitserse stal passeerde Toro Rosso.

Dankzij een sterk optreden van Charles Leclerc en Marcus Ericsson werden er liefst acht WK-punten gescoord, waardoor de sprong naar P8 gemaakt kon worden.

Ericsson, die na dit seizoen zijn plekje moet afstaan aan Kimi Raikkonen, om verder te gaan als reserverijder van de stal, kon zijn geluk niet op na het scoren van twee WK-punten. "Het was een geweldige dage voor het team, ik ben ontzettend trots op mijn eigen prestatie en denk dat het een van mijn beste Formule 1-races tot dusver was. Ik moest flink aan het werk om de banden te managen, maar heb geen enkele fout gemaakt." "Het was een goede race, ik ben blij met mijn resultaat", laat Leclerc weten, die zijn op één na beste F1-prestatie leverde door als zevende over de eindstreep te geraken. "Het was een prachtige teamprestatie en ik hoop dat we ook in de volgende Grand Prix, die van Brazilië, zo goed voor de dag kunnen komen." Sauber heeft drie punten voorsprong op Toro Rosso, het staat 36 om 33. Williams bezet de tiende en laatste plaats in het klassement, de stal uit Grove moet het met zeven schamele puntjes stellen.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi