Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 2020

Schumacher roept F1-coureurs op salaris in te leveren: "Hamilton kan het missen"

Voormalig F1-coureur Ralf Schumacher heeft een idee geopperd waarmee de financiële gevolgen van de coronacrisis enigszins beperkt kunnen worden. Hij richt zich daarbij direct tot de F1-coureurs.

Hamilton Barcelona dag 2
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

De jongere broer van Formule 1-recordkampioen Michael Schumacher maakt zich naar aanleiding van de coronacrisis grote zorgen over het voortbestaan van de Formule 1-teams: "De kleine teams, zoals Williams, lopen natuurlijk een enorm risico, maar ook de problemen voor de grote spelers mogen niet onderschat worden", aldus Ralf Schumacher in gesprek met de Duitse tak van Sky Sports.

"In Engeland (daar waar het merendeel van de teams gevestigd is, red.) is het sociale systeem compleet anders ingericht. Daar kan men even snel als dat men is aangenomen weer ontslagen worden. We hebben het dan over duizenden medewerkers en diens families die in de problemen komen en op de een of andere manier de eindjes aan elkaar moeten zien te knopen."

Schumacher heeft echter wel een idee over hoe de grote Formule 1-teams de kosten wat kunnen drukken: "Ik kan me zo voorstellen dat coureurs salaris inleveren. Volgens mij heeft iemand als Lewis Hamilton daar alle kansen toe", aldus de voormalig coureur van Jordan, Williams en Toyota. "Daarmee zouden aantonen dat ze ook bereid zijn hun steentjes bij te dragen."

Lewis Hamilton verdient met zijn leven als Formule 1-coureur inderdaad een goede boterham. Voor een overzicht van hoeveel de Formule 1-coureur (bij benadering) verdienen, klik je hier.

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Magistrale Verstappen deelt Perez de knock-out uit in Monaco