Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Mick Schumacher

Schumacher gevleid door interesse Mercedes: "Mijn vader deed dat ook"

Mick Schumacher voelt zich gevleid dat het grote Mercedes en haar teambaas Toto Wolff interesse heeft in hem. Gaan we hem volgend jaar in de Mercedes-kleuren zien?

Schumacher
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Onlangs maakte Haas bekend dat ze Mick Schumacher zullen gaan vervangen door landgenoot Nico Hulkenberg in 2023. De jonge Duitser is echter nog niet klaar met de Formule 1 en is van plan zijn terugkeer te maken in de koningsklasse van de autosport.

Echter zijn alle stoeltjes voor 2023 al bezet en dus zal een logische stap zijn om derde coureur en/of ontwikkelingscoureur te worden van een F1-team. Mercedes-teambaas Toto Wolff was duidelijk geïnteresseerd in Schumacher. Hij vindt zelfs dat hij een plekje op de Formule 1-grid verdient. Schumacher voelt zich gevleid en ziet het als één van zijn opties om bij de Duitse renstal aan de slag te gaan.

"Mercedes is een geweldig merk en wat ze hebben bereikt in de Formule 1 is ongelooflijk. Ik kijk zeker naar mijn opties en Mercedes is daar één van", vertelt Schumacher tegen onder andere RacingNews365. "Maar ik ben zeker heel gevleid om te horen wat Mercedes en vooral Toto over mij zeggen."

De volgende stap

"Mijn vader maakte destijds de overstap van Ferrari naar Mercedes", gaat Schumacher verder. "Ik zie ook geen reden waarom ik dat nu niet zou doen. Nogmaals, zoals ik al al eerder zei, ik heb nu tijd dus ik zal alle opties die ik heb bekijken om dan hopelijk de juiste beslissing te nemen."

Mocht een coureur volgend seizoen één of meerdere races niet kunnen rijden, dan zou Schumacher een hele goede zijn als invaller, zo is hij zelf van mening: "Ik heb mijn snelheid laten zien en ik weet dat veel mensen in de paddock tevreden zijn met hoe ik me heb ontwikkeld."

Of Schumacher in Abu Dhabi al dichterbij een deal voor volgend seizoen is gekomen, laat hij in het midden. "We zullen zien", sluit de jonge Duitser af.

Ook interessant:

Verstappen laat zien waarom Perez altijd in zijn schaduw zal staan

Max Verstappen won dominant de GP van Abu Dhabi, terwijl Sergio Perez niet opgewassen was tegen Ferrari. In de nieuwste F1-podcast vellen Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk hun oordeel over alle gebeurtenissen in Abu Dhabi.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game

7 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Lewis Hamilton voelt zich aangevallen door Verstappen: "Heeft te maken met mijn succes"