Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Schumacher gevleid door interesse Mercedes: "Mijn vader deed dat ook"

Mick Schumacher voelt zich gevleid dat het grote Mercedes en haar teambaas Toto Wolff interesse heeft in hem. Gaan we hem volgend jaar in de Mercedes-kleuren zien?

Onlangs maakte Haas bekend dat ze Mick Schumacher zullen gaan vervangen door landgenoot Nico Hulkenberg in 2023. De jonge Duitser is echter nog niet klaar met de Formule 1 en is van plan zijn terugkeer te maken in de koningsklasse van de autosport. Echter zijn alle stoeltjes voor 2023 al bezet en dus zal een logische stap zijn om derde coureur en/of ontwikkelingscoureur te worden van een F1-team. Mercedes-teambaas Toto Wolff was duidelijk geïnteresseerd in Schumacher. Hij vindt zelfs dat hij een plekje op de Formule 1-grid verdient. Schumacher voelt zich gevleid en ziet het als één van zijn opties om bij de Duitse renstal aan de slag te gaan. "Mercedes is een geweldig merk en wat ze hebben bereikt in de Formule 1 is ongelooflijk. Ik kijk zeker naar mijn opties en Mercedes is daar één van", vertelt Schumacher tegen onder andere RacingNews365 . "Maar ik ben zeker heel gevleid om te horen wat Mercedes en vooral Toto over mij zeggen."

De volgende stap

"Mijn vader maakte destijds de overstap van Ferrari naar Mercedes", gaat Schumacher verder. "Ik zie ook geen reden waarom ik dat nu niet zou doen. Nogmaals, zoals ik al al eerder zei, ik heb nu tijd dus ik zal alle opties die ik heb bekijken om dan hopelijk de juiste beslissing te nemen." Mocht een coureur volgend seizoen één of meerdere races niet kunnen rijden, dan zou Schumacher een hele goede zijn als invaller, zo is hij zelf van mening: "Ik heb mijn snelheid laten zien en ik weet dat veel mensen in de paddock tevreden zijn met hoe ik me heb ontwikkeld." Of Schumacher in Abu Dhabi al dichterbij een deal voor volgend seizoen is gekomen, laat hij in het midden. "We zullen zien", sluit de jonge Duitser af.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi