Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Mick Schumacher

Schumacher krijgt steun in zoektocht naar F1-stoeltje

De kans dat we Mick Schumacher op korte termijn terugzien in de Formule 1 wordt met de dag kleiner. Toch heeft 25-jarige Duitser een rentree op het hoogste niveau nog niet uit zijn hoofd gezet. Voormalig teambaas van Alpha Tauri en Toro Rosso, Franz Tost, is dan ook van mening dat Schumacher het verdient om terug te keren.

Schumacher Alpine
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Er is eigenlijk nog maar één stoeltje vrij voor komend jaar. Bij Audi/Stake F1 heeft men nog altijd geen keuze gemaakt over wie teamgenoot moet worden van Nico Hulkenberg in 2025. Alle andere teams zijn of voorzien of in het geval van Red Bull/Visa Cash App RB kijkt binnen haar eigen opleidingsprogramma. Hierdoor lijkt er voor Mick Schumacher nog maar één mogelijkheid om zo snel mogelijk terug te keren in de Formule 1: bij Stake F1.

Toch wordt de Duitser in die discussie eigenlijk niet genoemd. Valtteri Bottas, Gabriel Bortoleto en zelfs Sebastian Vettel worden vaker genoemd dan Schumacher. Het vooruitzicht is dus niet gunstig, maar volgens voormalig F1-teambaas Franz Tost is dat niet terecht. De Oostenrijker breekt dan ook een lans voor de jongste telg van de legendarische familie. "Hij heeft in het verleden hele goede prestaties laten zien", aldus Tost bij Sky DE.

"Hij won het Formule 3-kampioenschap en hij won het Formule 2-kampioenschap. Hij won daar heel veel races. Ik denk dat Mick het potentieel heeft om succesvol in de Formule 1 te zijn", aldus de voormalig teambaas van onder andere Max Verstappen en Sebastian Vettel. Audi lijkt dus de enige optie nog voor Schumacher en Tost is van mening dat de 25-jarige Duitser daar prima zou passen: "Ik zou zeggen dat Mick een plek in de Formule 1 en bij Audi verdient."

Ook interessant:

Kan Red Bull terugslaan in Azerbeidzjan na een dramatische GP van Italië? En wat kunnen McLaren en Ferrari laten zien, die er toch duidelijk beter voor lijken te staan? Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk bespreken het in een nieuwe RacingNews365 Formule 1-podcast!

Bekijk je de podcast liever als video? Dat kan hier!

Scoort Feyenoord donderdag 19 september tegen Bayer Leverkusen? Dan keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Bearman of Magnussen? Coronel 'adviseert' Haas: "Maak geld over en laat hem thuis!"