Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Schumacher vreest voor Ferrari-teambaas Binotto: "Functie deze zomer al in gevaar"

Na een debacle voor Ferrari in Hongarije is het team de zomerstop ingegaan met een grote achterstand op Red Bull en Max Verstappen. Ralf Schumacher denkt dat er serieus wordt nagedacht over een ontslag van teambaas Mattia Binotto.

De Grand Prix van Hongarije had voor Ferrari een 1-2 moeten worden. Dit was het doel van teambaas Mattia Binotto, maar de uitkomst was verre van een topresultaat voor het team. Carlos Sainz liep het podium mis en werd vierde, terwijl Charles Leclerc slechts als zesde over de finish kwam. Een klap voor de Italiaanse renstal, vooral omdat Max Verstappen ook nog eens won. Leclerc heeft nu een achterstand van 80 punten op Verstappen. In de constructeursstand heeft Red Bull een voorsprong van 97 punten op Ferrari. Het kon voor de Scuderia bijna geen slechter begin zijn van de zomerstop. Wat zijn de gevolgen binnen het team? Heeft dit gevolgen voor teambaas Binotto? Ralf Schumacher vermoedt van wel. "Ik denk dat zijn functie al in gevaar is tijdens de zomerstop", zegt de voormalig F1-coureur tegen Sky Deutschland . "Er zijn teveel kleine dingen die fout zijn gegaan. Ook zijn er teveel technische problemen geweest. Als je iets zoals dit krijgt - een kans om voor het WK te gaan - en je brengt de operatie in gevaar en gooit het al weg, dat is al erg zwaar."

Schumacher: "Ik denk niet dat Red Bull de hulp had verwacht"

Dat het een erg zwaar weekend was voor Ferrari is volgens Schumacher wel duidelijk. "De verkeerde keuze werd op vrijdag al gemaakt, want ze gebruikten te banden die ze in de race nog nodig hadden. Dat was erg pijnlijk voor Ferrari." Hier hield het volgens de Duitse coureur niet op met de opmerkelijke fouten bij de Scuderia. Ook in de race ging het vervolgens fout. "De laatste stop van Leclerc was voor mij onbegrijpelijk. Je geeft daar gewoon twee extra plaatsen weg. Ik denk niet dat Red Bull deze hulp had verwacht." Verstappen kon de race winnen nadat hij startte vanaf de tiende plaats. De Limburger heeft een ruime voorsprong van 80 WK-punten op Leclerc.

Viaplay
x
McLaren vs. Red Bull McLaren ontzet door 'escalatie' na Red Bull-klacht