Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
MotoGP

Sensationele eerste zege Rins, Rossi tweede bij MotoGP-race Amerika

Alex Rins heeft de Grand Prix van Amerika gewonnen. Topfavoriet Marc Marquez kwam halverwege de race ten val, waardoor Valentino Rossi en Rins met elkaar streden voor de overwinning. De jonge Spanjaard was echter te sterk voor Rossi en veroverde zijn eerste overwinning in de MotoGP-klasse. Jack Miller eindigde als derde.

Rins Amerika 2019 Suzuki
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © MotoGP.com

Voorafgaand aan de race was Marc Marquez de grote favoriet om de Grand Prix van Amerika te winnen. De Spanjaard vertrok vanaf poleposition en wist al snel een ruime voorsprong op te bouwen naar de nummer twee, Valentino Rossi. De zevenvoudig wereldkampioen leek dan ook op weg naar een nieuwe overwinning op het circuit in Austin. Halverwege de race verloor Marquez echter de controle over zijn motor en kwam hij bij het insturen van de bocht ten val.

Rossi kreeg daardoor de leiding in de schoot geworpen, maar achter hem wist Suzuki-rijder Alex Rins al snel aansluiting te vinden bij de negenvoudig wereldkampioen. Vier ronden voor het einde sloeg de jonge Spanjaard toe en nam hij de leiding van de wedstrijd over. Rossi zette nog druk, maar maakte een fout bij een inhaalactie, waarna de Suzuki-rijder de leiding niet meer uit handen gaf.

Andrea Dovizioso is door de val van Marquez de nieuwe leider in het wereldkampioenschap geworden. De Italiaan gaat met 54 punten aan de leiding voor Rossi met 51 punten. Rins stijgt met zijn overwinning naar 49 punten en is daarmee opgeklommen naar de derde plaats. Marquez bleef op 45 punten staan en staat daarmee op een vierde plaats.

Uitslag MotoGP-race Amerika

Positie Coureur Team
1. Alex Rins Suzuki
2. Valentino Rossi Yamaha
3. Jack Miller Ducati
4. Andrea Dovizioso Ducati
5. Franco Morbidelli Yamaha

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!
Viaplay
x
LIVE Reacties na bizar einde sprintkwalificatie