Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 2020

Simracen: Krijgt Verstappen concurrentie van Vettel?

Steeds meer coureurs nemen hun toevlucht tot simracen nu het door de coronacrisis al weken stil is op de circuits. Ook viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel heeft een racesimulator aangeschaft. Gaat de Duitser nu de strijd aan met Verstappen?

Sebastian Vettel kon de verleiding niet langer weerstaan, zo erkent hij in gesprek met Motorsport-Total. "Ik heb het in een telefonische vergadering met Ferrari maar gewoon verklapt. Tot een paar dagen geleden had ik geen simulator, maar nu dus wel."

Vettel komt er rond voor uit dat de snelgroeiende simracescene hem op andere gedachten bracht: "Ik bezweek nooit voor de verleiding, omdat ik nooit de kans had om het eens rustig te proberen. Ik hoorde er echter zo veel over in de laatste weken, dat ik er maar een heb gekocht. Ik moet ‘m trouwens nog wel goed instellen."

Of Vettel een concurrent wordt voor Verstappen, mag ernstig worden betwijfeld. De Duitser ziet simracen vooral als een vorm van ontspanning. "Ik voorzie geen carrière in e-sports, ik wil het voor de lol proberen", aldus de Duitse Ferrari-coureur tegenover Motorsport-Total. “Om eerlijk te zijn: aangezien ik kinderen heb, staat het niet erg hoog op mijn prioriteitenlijst."

Vettel bekijkt het dus allemaal met een zekere distantie. "Ik las dat Charles Leclerc het goed deed bij zijn debuut. Dat was goed voor hem en het team. Maar ik blijf erbij: voor mij ligt de nadruk op plezier." De viervoudig wereldkampioen geeft te kennen dat hij zich in de toekomst blijft focussen op deelname aan echte races. "Al het andere is gewoon leuk. Het is me duidelijk dat sommige mensen dit heel serieus nemen en er veel tijd aan besteden, maar ik geniet ook van andere dingen. Dit is een leuk tussendoortje."

Bookmaker Unibet pakt opnieuw uit met een speciale Max Booster voor de GP van Spanje. Winst van Verstappen op het circuit waar hij in 2016 voor het eerste zegevierde, kan jou 50 keer je inzet opleveren!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50x jouw inzet!
Forbidden

Weddenschappen Sebastian Vettel

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
LIVE Eerste vrije training Grand Prix van Spanje