Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 2020

Zeer grote onduidelijkheid over doorgaan van Australische GP

Er is grote onduidelijkheid over het al dan niet doorgaan van de Australische Grand Prix. Sky Sports meldde eerder dat de race doorgaat, maar steeds meer bronnen vertellen dat de race toch niet doorgaat.

De Australische Grand Prix lijkt toch afgelast te worden. Daar waar Sky Sports eerder meldde dat de race doorging, zijn er meer en meer bronnen die melden dat de race definitief van de baan is. Dit artikel wordt regelmatig ge-update.

Update 1:
De teambazen, organisatoren van de Australische Grand Prix, FIA en Formule 1 zouden volgens Sky Sports overeengekomen zijn dat de Grand Prix toch door moet gaan. De race moet dan verreden worden door negen teams.

In een crisismeeting tussen alle betrokken partijen is gesproken over alle scenario's. McLaren trok zich terug vanwege een besmet teamlid met het Coronavirus. Waar werd verwacht dat alle teams niet zouden racen, zoals van tevoren aangegeven, is volgens Sky Sports toch anders besloten. Volgens de betrokken partijen zou het beter zijn om wel te racen, maar dan zonder McLaren.

Reden is dat de organisatie ervan overtuigd is dat alle mensen met klachten die lijken op het Coronavirus geïdentificeerd en getest zijn. Van deze negen mensen is er slechts een positief getest - de medewerker van McLaren. Om deze reden vindt men het verantwoord om het evenement door te laten gaan.

Update: BBC F1 meldt dat de race NIET door zou gaan. Zij baseren zich, net als Sky Sports, op 'hooggeplaatste bronnen' binnen de F1-wereld. De soap omtrent de Australische GP is daarmee nog niet ten einde.

Ondertussen schittert de FIA en F1-organisatie door complete afwezigheid. Los van een zeer kort en nietszeggend statement heeft het niets van zich laten horen. Inmiddels is het 02:30 in Australië.

Update 2: Grote onvrede binnen de F1-wereld. De honderden journalisten, cameramensen, medewerkers van teams en tienduizenden fans worden in het ongewisse gelaten. Over enkele uren staan er duizenden fans voor de poorten van Albert Park. Onze journalist ter plaatse, Aaron Deckers, spreekt van chaos: "Dit heb ik nog nooit meegemaakt. Er komt vanuit de officiële kanalen helemaal geen informatie."

Update 3: Steeds meer mensen melden dat de race toch NIET doorgaat. Ondertussen heeft Sky Sports met geen woord meer gerept over het doorgaan van de race en is de video waarin ze het aankondigde weggehaald.

Update 4: De frustratie binnen de F1-wereld neemt steeds verder toe. Journalisten en fans zijn zeer ontstemd dat ze midden in de nacht nog niets weten over de vrije trainingen en de rest van het weekend. De geluiden dat de race NIET doorgaat worden sterker en sterker. Nog altijd hullen FIA, F1 en organisatie zich in stilzwijgen.

Update 5: De beslissing lijkt nu toch echt definitief te zijn. De GP van Australië gaat volgens diverse bronnen niet door. Nog altijd geen enkele reactie vanuit de officiële kanalen.

Update 6: Wat iedereen nu eigenlijk al weet, wordt maar niet bevestigd door de FIA en de Formule 1. Het stilzwijgen houdt aan, maar inmiddels gaat echt iedereen er vanuit dat de Grand Prix van Australië afgelast zal worden. In Melbourne is het nu 04:00 uur 's nachts, de kans is groot dat een definitieve bevestiging pas bij zonsopgang wereldkundig wordt gemaakt.

Update 7: Het blijft stil vanuit Melbourne. Onze journalist ter plaatse probeert ook wat slaap te pakken. Inmiddels is duidelijk dat er ook bij de F1-teamleden nog geen 100% duidelijk is. Mogelijk volgt er om 08:00 uur lokale tijd, 22:00 uur Nederlandse tijd een update. De FIA en F1 worden wereldwijd sterk bekritiseerd voor de amateuristische manier waarop erg gecommuniceerd wordt cq. het totale gebrek aan communicatie.

Update 8: Vanuit Australië komen er berichten naar buiten dat marshals te horen hebben gekregen dat de activiteiten op de baan doorgaan zoals gepland. Tegelijkertijd melden lokale nieuwsmedia dat een bevestiging van het afgelasten van de race aanstaande is. Onduidelijkheid alom!

Het is echter nog wachten op een officieel statement van de organisatie en de FIA.

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Marko verklaart verstrekkende gevolgen Perez-crash: "Dan zijn we gehandicapt"