Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 nieuws

'Slechte bereikbaarheid Circuit Zandvoort een vooroordeel'

In 2020 staat de Formule 1 Grand Prix van Nederland voor het eerst sinds 1985 weer op de Formule 1-kalender. Van Circuit Zandvoort wordt vaak gezegd dat het slecht bereikbaar is, maar dat weerspreekt de organisatie met klem.

Circuit Zandvoort
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Content Pool

"In de volksmond staat Zandvoort bekend als een moeilijk bereikbare plaats tijdens grootschalige evenementen en warme zomerdagen. Ondanks het vooroordeel over de bereikbaarheid tijdens evenementen, zijn er voldoende mogelijkheden om een bezoek aan de Dutch Grand Prix in Zandvoort mogelijk te maken", zo staat in het mobiliteitsplan te lezen.

Het hele doel van het meer dan zeventig pagina's tellende document is juist het in goed banen leiden van de enorme toestroom van toeschouwers, per racedag ingeschaald op ruim 100.000. Het toverwoord is 'spreiding'.

Zo zet men niet enkel in op het spreiden van de momenten waarop de Formule 1-fans naar het circuit komen, maar zeker ook op de spreiding van de manieren van vervoer. Het vervoer per trein en fiets staan in het plan centraal, waarbij er benadrukt wordt dat er altijd wel een een stuk gelopen moeten worden.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Exclusief Eerst details over verrassend nieuw potentieel F1 team bekend