© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Slim stuurwerk levert Hartley puntenverdubbeling op

23 jul. 2018 12:59 René Oudman 0 reacties
De grootste positivo van de Formule 1-grid heeft eindelijk weer eens reden tot lachen. Brendon Hartley hield zijn Toro Rosso in de hectische slotfase van de Duitse Grand Prix in het rechte spoor en werd daarvoor na afloop beloond met een WK-punt. De Nieuw-Zeelander kwam eigenlijk als elfde over de meet, maar erfde plaats tien omdat Carlos Sainz bestraft werd. Het is Hartleys tweede score: ook in Azerbeidzjan haalde de 28-jarige een puntje.

“Haha, ik heb mijn score verdubbeld!”, lacht Hartley na afloop van de elfde wedstrijd van het seizoen. “Het was een goede race. Ik heb leuke duels uit kunnen vechten en het tempo dat in de wagen zat was goed te noemen. Ik baal ervan dat ik op het einde nog een plekje verloor aan Romain Grosjean, maar kan me tevreden stellen met het idee dat ik alles gedaan heb wat ik kon doen.”

Hartley werd door het team verzocht om binnen te komen voor een bandenwissel – een call waar teammaat Pierre Gasly overigens gehoor aan gaf – maar de Nieuw-Zeelander bleef buiten. “Ik vroeg het team om me nog een rondje door te laten rijden en die gok pakte uiteindelijk goed uit. We namen een risico, maar het werkte: ik heb er weer een puntje bij.”

Met twee punten achter zijn naam bezet Hartley de negentiende en voorlaatste plaats in het klassement. Slechts Sergey Sirotkin, die nog steeds een hatelijke nul als score moet overleggen, bivakkeert nog onder de Toro Rosso-rijder.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen