Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
F1-nieuws

Slim stuurwerk levert Hartley puntenverdubbeling op

De grootste positivo van de Formule 1-grid heeft eindelijk weer eens reden tot lachen. Brendon Hartley hield zijn Toro Rosso in de hectische slotfase van de Duitse Grand Prix in het rechte spoor en werd daarvoor na afloop beloond met een WK-punt. De Nieuw-Zeelander kwam eigenlijk als elfde over de meet, maar erfde plaats tien omdat Carlos Sainz bestraft werd. Het is Hartleys tweede score: ook in Azerbeidzjan haalde de 28-jarige een puntje.

“Haha, ik heb mijn score verdubbeld!”, lacht Hartley na afloop van de elfde wedstrijd van het seizoen. “Het was een goede race. Ik heb leuke duels uit kunnen vechten en het tempo dat in de wagen zat was goed te noemen. Ik baal ervan dat ik op het einde nog een plekje verloor aan Romain Grosjean, maar kan me tevreden stellen met het idee dat ik alles gedaan heb wat ik kon doen.”

Hartley werd door het team verzocht om binnen te komen voor een bandenwissel – een call waar teammaat Pierre Gasly overigens gehoor aan gaf – maar de Nieuw-Zeelander bleef buiten. “Ik vroeg het team om me nog een rondje door te laten rijden en die gok pakte uiteindelijk goed uit. We namen een risico, maar het werkte: ik heb er weer een puntje bij.”

Met twee punten achter zijn naam bezet Hartley de negentiende en voorlaatste plaats in het klassement. Slechts Sergey Sirotkin, die nog steeds een hatelijke nul als score moet overleggen, bivakkeert nog onder de Toro Rosso-rijder.

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Red Bull Horner deelt details ontwikkelingsplan Red Bull Verstappen en Perez