Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
F1-nieuws

Slim stuurwerk levert Hartley puntenverdubbeling op

De grootste positivo van de Formule 1-grid heeft eindelijk weer eens reden tot lachen. Brendon Hartley hield zijn Toro Rosso in de hectische slotfase van de Duitse Grand Prix in het rechte spoor en werd daarvoor na afloop beloond met een WK-punt. De Nieuw-Zeelander kwam eigenlijk als elfde over de meet, maar erfde plaats tien omdat Carlos Sainz bestraft werd. Het is Hartleys tweede score: ook in Azerbeidzjan haalde de 28-jarige een puntje.

“Haha, ik heb mijn score verdubbeld!”, lacht Hartley na afloop van de elfde wedstrijd van het seizoen. “Het was een goede race. Ik heb leuke duels uit kunnen vechten en het tempo dat in de wagen zat was goed te noemen. Ik baal ervan dat ik op het einde nog een plekje verloor aan Romain Grosjean, maar kan me tevreden stellen met het idee dat ik alles gedaan heb wat ik kon doen.”

Hartley werd door het team verzocht om binnen te komen voor een bandenwissel – een call waar teammaat Pierre Gasly overigens gehoor aan gaf – maar de Nieuw-Zeelander bleef buiten. “Ik vroeg het team om me nog een rondje door te laten rijden en die gok pakte uiteindelijk goed uit. We namen een risico, maar het werkte: ik heb er weer een puntje bij.”

Met twee punten achter zijn naam bezet Hartley de negentiende en voorlaatste plaats in het klassement. Slechts Sergey Sirotkin, die nog steeds een hatelijke nul als score moet overleggen, bivakkeert nog onder de Toro Rosso-rijder.

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Domenicali Hoogste F1-baas doet een oproep aan Ferrari na vertrek Binotto