Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Mercedes

Sneed Mercedes zich in de vingers met 'knotsgekke' setup?

Mercedes-coureurs Lewis Hamilton en Valtteri Bottas konden tijdens de Grand Prix van Stiermarken het tempo van Max Verstappen niet volgen. Mercedes onderzoekt nu of men het misschien iets te bont heeft gemaakt met een radicale setup voor de W12.

Hamilton Austria
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Met name gedurende de laatste stint van de Grand Prix van Stiermarken was Max Verstappen in staat een ruime voorsprong op te bouwen. Hij was ontzettend constant, terwijl Mercedes met Lewis Hamilton en Valtteri Bottas meer te kampen leek te hebben met de bandenslijtage. Mercedes onderzoekt of ze dat zelf in de hand hebben gewerkt door voor een radicale setup voor de W12 te gaan, zo legt Mercedes' topengineer Andrew Shovlin uit aan onder andere RacingNews365.

"We experimenteerden op dit vrij opmerkelijke circuit waar Red Bull altijd goed gaat met een wacky (vrij vertaald: knotsgekke, red.) afstelling. De radicale benadering werkte misschien beter voor een enkele snelle ronde dan voor een race. De vraag is dan ook of we met die aanpak voor een hogere slijtage van de banden hebben gezorgd. Dat is iets waar we de komende twee dagen een antwoord op hopen te vinden."

Gevraagd of hij iets prijs kan geven over wat men dan zo radicaal anders heeft gedaan als voorheen, houdt Shovlin zijn lippen voor het grootste deel op elkaar: "Ik wil liever niet te veel in details treden. Maar het komt er op neer dat het raamwerk waarin we opereerden veel breder was. We zijn verder gegaan dan ooit om het effect daarvan te begrijpen."

"We hebben er voor het weekend, onder andere samen met Lewis Hamilton, veel werk in gestopt, onder andere in de simulator. Het zag er uit als een interessante insteek. Maar één van onze grote uitdagingen is het ons aanpassen aan de karakteristieken van ieder circuit. Daarbij moeten we dapper en risicovoller te werk gaan om dat ook echt goed te doen."

Geniet nog meer van jouw favoriete F1-site zonder advertenties, een exclusieve app én nog veel meer.

Check het snel!
Forbidden

Weddenschappen Valtteri Bottas

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Stiermarken 2021 RN365 Nieuwsdossier

21 reacties

Viaplay
x
Exclusief Interview met Leclerc: 'Toen realiseerde ik me dat Max de titel ging winnen'