Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Speciale achtervleugel moet Verstappen aan zege helpen in Monaco

Red Bull heeft een speciale achtervleugel bij zich in Monaco en hoopt zo natuurlijk met Max Verstappen of Sergio Perez de Grand Prix te winnen. Paolo Filisetti legt uit wat er bijzonder is aan de vleugel.

RB20 MONACO REAR WING
Tech
Naar nieuwsoverzicht © Paolo Filisetti/RacingNews365

Red Bull heeft, net als alle andere teams, voor een afstelling met maximale downforce gekozen op het krappe stratencircuit in Monaco. De RB20 is uitgerust met een nieuwe achtervleugel, waarbij vooral een flap met een brede invalshoek en boog opvalt. Zo wordt een hoog niveau van downforce op de achteras gegarandeerd. Tractie is namelijk één van de belangrijkste elementen op dit circuit.

De voorkeur gaat normaal gesproken uit naar het precies insturen van de bochten en de acceleratie uit bochten, terwijl pure snelheid niet zoveel uitmaakt. De nieuwe achtervleugel van Red Bull heeft ook scherpe randen aan de zijdelingse uiteinden, met de functie om het oppervlak van de flap maximaal uit te breiden. Maximale belasting wordt zo gegarandeerd, ook al zorgt het wel voor een duidelijke toename van de luchtweerstand.

De luchtweerstand is in Monaco echter irrelevant, al zijn de aerodynamische configuraties de afgelopen jaren duidelijk minder extreem. Het hoofdprofiel wordt vaak niet meer gekenmerkt door een versterkte 'lepel', zoals vroeger wel het geval was. Desondanks is het wel zo dat de vloer in Monaco veel minder downforce produceert dan op andere circuits.

Bekijk de speciale achtervleugel op de tekening hieronder!

			© Paolo Filisetti/RacingNews365
	© Paolo Filisetti/RacingNews365

Max Verstappen is de grote favoriet voor de GP van Spanje. Als de Nederlander wint, ontvang je maar liefst 30 keer jouw inzet bij Unibet!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
GP Spanje Data tonen aan: Verstappen en Red Bull moeten één belangrijk punt verbeteren