Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Spinnende Verstappen verbaast Horner: "Dat is het gestoorde ervan!"

Max Verstappen is de poleposition voor de GP van Groot-Brittannië misgelopen op 0,072 seconde. Red Bull-teambaas Christian Horner zag hoe zijn pupil tot aan het gaatje ging.

Max Verstappen greep net naast de poleposition voor de Britse Grand Prix. In zijn laatste snelle ronde leek hij naar de poleposition te rijden, maar door een spin van nota bene Charles Leclerc was het uiteindelijk de andere Ferrari-coureur, Carlos Sainz, die er met de pole vandoor ging. Red Bull-teambaas Christian Horner legt uit hoe Leclerc roet in het eten van Verstappen gooide. "Charles had een halve spin, waardoor Max van zijn gas moet gaan vanwege de gele vlaggen die daarna werden gezwaaid. Hij verloor daardoor zo'n drie à vier tienden van een seconde", zucht hij bij Sky Sports . Toch is Horner wel tevreden en prijst hij zijn voormalige pupil. "Maar goed, alle felicitaties aan Carlos. Hij is altijd snel in de regen. Al toen hij nog een Red Bull-junior was, was hij heel snel in dit soort omstandigheden. Wij zijn blij dat we met Verstappen op de eerste startrij staan, met Perez daarachter op de tweede."

Horner: "Dat was gestoord"

In een van zijn eerste pogingen in Q3 maakte Verstappen een pirouette. Ondanks dat kon hij een rondetijd neerzetten en zat hij helemaal niet ver van zijn concurrentie vandaan. Dat 'gestoorde' feit zei volgens Horner wel genoeg. "Verstappen heeft geen ronden weggegooid door zijn fouten, maar hij had wel wat momentjes. Ondanks die spin aan het einde van zijn eerste ronde was hij slechts een kleine twee seconden verloren. Dat was het gestoorde ervan! Hij zat ondanks die spin slechts 1,8 seconde van de snelste tijd af op dat moment." Al met al is het zonde dat Verstappen de pole niet kon pakken, oordeelt Horner, maar alsnog is de tweede plek een hele goede uitgangspositie. "Dat was niet deel van het plan, maar Max zoekt graag de limiet op. Het was zonde van die laatste ronde, dat hij die net niet neer kon zetten. Om dan toch nog op de eerste startrij te staan, is een goede plek om te zijn." Bekijk hieronder de spectaculaire 360 van Verstappen!

Viaplay
x
Max "Wolff zei tegen Verstappen: 'Neem Marko mee naar Mercedes'"