Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Stake F1 Team

Stake F1 baart opzien met radicaal nieuwe Formule 1-bolide

Bij het zien van de nieuwe Formule 1-bolide van Stake F1 zal menigeen toch even met de ogen moeten knipperen. Is het niet omdat de auto er an sich heel anders uitziet, dan is het wel vanwege het toch wel hele felle likje groen.

C44 ST Front Stake BOT 16 9
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Stake F1 Team

Na het vertrek van Alfa Romeo als naamgever en technisch partner werd afscheid genomen van het kenmerkende rood van de Italiaanse autobouwer. Daarvoor in de plaats is het opvallende gifgroen van sponsor Kick naar voren geschoven als bepalende kleur voor de livery. Natuurlijk is ook de nieuwe titelsponsor, Stake, niet te missen op de auto.

Meest in het oog springende ontwerpdetail dat de auto laat zien is het feit dat men is afgestapt van de voor Sauber zo kenmerkende naar achteren getrokken opening van airbox. Die is nu veel ronder en conventioneler en begint direct achter het hoofd van de coureur. Ook kiest het team voor een nieuwe voorwielophanging, waarbij het inspiratie opdeed bij Red Bull.

Net als in 2023 zullen de bolides van het team, dat nog altijd door Sauber wordt ingeschreven, bestuurd worden door Valtteri Bottas en Guanyu Zhou.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Papa Perez "Verstappen en Checo zijn twee tijgers!"