Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Haas F1 Team

Steiner geeft update over potentiële opvolger van controversiële Haas-hoofdsponsoren

Haas F1 heeft de laatste jaren de nodige problemen gehad met titelsponsoren. De meest recente problemen maken dat de VF-22 er maagdelijk wit uitziet. Staat dat spoedig te veranderen? Teambaas Guenther Steiner geeft een update.

XPB 1139412 Hi Res
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB Images

Het seizoen 2019 was voor Haas F1 een tumultueus seizoen. Het sloeg de handen ineen met hoofsponsor Rich Energy, maar Rich Energy-baas William Storey uitte al snel openlijk kritiek op de prestaties van het team, nadat hij voorafgaand aan het seizoen doodleuk had geroepen dat zijn 'energiedrankjesmerk' Red Bull wel even zou verslaan.

Zo ver kwam het dus niet, want Rich Energy betaalde niet alle facturen en uiteindelijk scheidden na een hele soap de wegen van beide partijen. Begin dit seizoen nam Haas F1 opnieuw afscheid van een hoofd- en titelsponsor. Het Russische Uralkali, wiens mede-eigenaar Dmitry Mazepin tot de intimi van Vladimir Poetin behoort, verdween van de auto.

En dus moest Haas weer op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor, een zoektocht die nog altijd gaande is, maar waar teambaas Guenther Steiner geen haast mee heeft. Wil hij niet weer in dezelfde val trappen, of wacht hij op de beste deal? Een beetje van beiden, zo legt Steiner uit aan onder andere RacingNews365.

"We wachten op het beste pakket. Het gaat om een combinatie van factoren: het beste aanbod, de beste sponsor, maar het gaat vooral om niet zomaar iets willen doen. Misschien kunnen we vandaag wel een deal sluiten, om er vervolgens over zes maanden later achter te komen dat we dat niet hadden moeten doen."

Genoeg gaande achter de schermen bij Haas F1

"Soms kan het interessant klinken om binnen twee weken een deal te sluiten, maar soms is het beter om achterover te leunen en wat uitgebreider met die partijen te praten. Als ze echt geïnteresseerd zijn, dan zijn ze dat over drie tot zes maanden ook nog wel."

Steiner noemt logischerwijs geen kandidaten, maar geeft aan dat er genoeg gaande is. Als dat tot iets leidt, top! Zo niet, dan is er ook geen man overboord: "We hebben geen haast. Als de juiste deal zich dit jaar niet aandient, dan sluiten we geen deal. Natuurlijk hebben we altijd geld nodig, want de Formule 1 moet geen geld verkwistende machine zijn, maar we staan er gezond voor."

Gevraagd naar de nog lopende perikelen met Uralkali, houdt Steiner de lippen stijf op elkaar. Het bedrijf zou geld terug hebben geëist na het ontbinden van het contract, maar Steiner wil er niks over zeggen: "Dat zijn vertrouwelijke kwesties en dat respecteer ik."

Ook interessant:

Perfecte comeback geeft Verstappen en Red Bull weer hoop

Na een ijzersterk Grand Prix-weekend in Italië ziet Max Verstappen de achterstand in het WK op leider Charles Leclerc bijna halveren. Is de regerend wereldkampioen weer helemaal terug in de strijd voor zijn tweede titel?

Dat en nog veel meer bespreken autocoureur Tom Coronel, F1-expert Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk in de nieuwste podcast van RacingNews365.

Forbidden

Weddenschappen Haas

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Emilia-Romagna 2022 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Breaking Verborgen plaagstoot Mercedes richting Perez: "Weinig verschil tussen P2 en P10"