Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Haas F1 Team

Steiner: "Geen enkele F1-coureur had kunnen schitteren met deze auto"

Guenther Steiner was afgelopen seizoen lang niet altijd te spreken over zijn coureurs, maar al helemáál niet over de VF19 van Haas F1. Met de auto was geen land te bezeilen, zelfs niet met de beste coureurs van het Formule 1-veld.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © HAas

Guenther Steiner zat gedurende 2019 meermaals hoofdschuddend aan de pitmuur. Hij maakte zich zorgen over de vraag of zijn coureurs elkaar wel of niet zouden laten leven op de baan, maar ook over de auto van dit jaar. Zelden zag de Formule 1 zo'n wispelturig apparaat als de VF19.

Het ene moment konden de zwart-gouden bolides als de brandweer gaan, om het volgende moment nipt de Williams-bolides voor te blijven. Haas F1 wist niet te achterhalen waar dat mee te maken had. In zekere zin was dat de redding van beide coureurs van het team. Steiner zou hebben geschermd met het idee om één van beiden de wacht aan te zetten, maar op welke gronden?

"Eén van de redenen dat we uiteindelijk niemand hebben laten gaan, is het feit dat geen enkele coureur het verschil had kunnen maken met deze auto", zo wordt Steiner geciteerd door Ekstra Bladet.

Het probleem van botsende coureurs werd ook opgelost: "Na de Grand Prix van Groot-Brittannië vroegen Romain Grosjean en Kevin Magnussen wat er van hen verwacht werd in een rechtstreeks duel en dat was dat. Ik wil hen niet vrijpleiten, maar in zeker zin denk ik dat we de situatie over onszelf afriepen. De druk was ook voor die jongens torenhoog."

3 reacties

    Uitslag Formule 1 wintertest Barcelona 21 februari