Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Steiner gelooft in uniek record Hamilton: "Het is niet onmogelijk"

Na twaalf seizoenen gaat Lewis Hamilton na dit jaar Mercedes inruilen voor een avontuur bij Ferrari. Volgens de voormalig teambaas van Haas, Guenther Steiner, heeft de zevenvoudig wereldkampioen de juiste keuze gemaakt.

Hamilton Saudi Arabia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

De seizoenstart van Lewis Hamilton in zijn laatste jaar bij Mercedes is zeer teleurstellend te noemen. En daar kwam in Australië ook nog een uitvalbeurt bij. De zevenvoudig wereldkampioen moest na zeventien rondjes zijn Mercedes parkeren met een kapotte motor. De Brit zag Carlos Sainz zegevieren met de auto waar hij zelf volgend jaar in te bewonderen is. Het lijkt dus een goede keuze geweest te zijn van de Brit, iets wat wordt onderstreept door de voormalig teambaas van Haas, Guenther Steiner.

"Ik denk dat het voor hem vooral zal voelen als een nieuwe uitdaging. Hij heeft er nu elf jaar opzitten bij Mercedes, zes kampioenschappen gewonnen en goede relaties opgebouwd. Als dan je laatste stap in je carrière bij Ferrari kan zijn, is dat een geweldige kans. Ik denk dat hij de juiste keuze heeft gemaakt," aldus Steiner bij Sky Sports News.

Achtste wereldtitel?

In 2021 was Hamilton al dicht bij het veroveren van een historische achtste wereldtitel, maar dat verhaal is bekend. Max Verstappen kaapte de titel voor zijn neus weg en Hamilton kon vervolgens in het nieuwe ground effect-tijdperk geen potten breken met de Mercedes van 2022 en 2023. Ook dit seizoen lijkt de wereldtitel ver weg voor de Brit.

Desondanks denkt Steiner dat Hamilton het nog altijd in zich heeft, maar dat hij wel zijn focus zal moeten verleggen naar de toekomst: "Ik denk dat het niet onmogelijk is. In 2026 gaan de regelementen op de schop en zijn er grote aanpassingen aan de motoren en het chassis. De auto's worden dus helemaal anders. Met een beetje geluk weet Ferrari een goede auto te bouwen, dan kan hij zomaar gaan strijden om die achtste titel." Maar momenteel deelt Hamilton het record van meeste F1-wereldtitels nog met Michael Schumacher, met allebei zeven stuks achter hun naam.

Ook interessant:

Kunnen we van een enerverende GP van Australië spreken? Qua spanning misschien niet, maar er gebeurde genoeg. Red Bull blijkt niet onfeilbaar en dat is iets waar de concurrentie maar wat graag gebruik van wil maken.

Praat mee!

Viaplay
x
Horner Overrompeld door bizarre onthulling Newey: "Jij sluipmoordenaar!"