Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Guenther Steiner

Steiner velt vernietigend oordeel over Abu Dhabi '21: "Shitshow van Bijbelse proporties"

Max Verstappen greep op controversiële wijze zijn eerste wereldtitel in de Formule 1. Voormalig Haas-teambaas Guenther Steiner blikt in zijn gloednieuwe boek terug op de befaamde race in Abu Dhabi en houdt zich niet in.

Verstappen Hamilton Abu Dhabi 2021 copy
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Joe Portlock - Getty Images

In 2021 vochten Max Verstappen en Lewis Hamilton een fel robbertje uit om de wereldtitel in de Formule 1. Het ging er hier en daar hard aan toe, met een controversiële ontknoping in Abu Dhabi als beslissende factor. Hamilton leek de gehele race op weg naar de zege én zijn achtste wereldtitel, totdat Nicholas Latifi crashte en de safety car naar buiten kwam.

Wat volgde was een bijzonder scenario. Wedstrijdleider Michael Masi liet alleen de auto's tussen Hamilton en Verstappen verdwijnen en zorgde er zo voor dat er een shoot-out om de wereldtitel kon plaatsvinden. Er werd nog één ronde geracet en Verstappen, die naar binnen was gekomen voor softs, ging er met de zege en titel vandoor. Voormalig Haas-teambaas Guenther Steiner blikt in zijn gloednieuwe boek Unfiltered terug op de race in Abu Dhabi.

"Waar je loyaliteit ook ligt (en ja, ik ben het ermee eens dat het om geweldig entertainment ging), vanuit een reglementair oogpunt was het een shitshow van Bijbelse proporties", stelt Steiner. "Ongeacht welke beslissing Charlie Whiting in de positie van Masi had kunnen nemen, er zou veel minder controverse en vernedering zijn geweest,” aldus Steiner.

Steiner heeft dan ook een vernietigend oordeel in huis: "We weten allemaal wat Charlie gedaan zou hebben. Als hij aan het roer had gestaan, was Lewis nu achtvoudig wereldkampioen geweest."

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking! Renault stopt als motorleverancier in F1