Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Guenther Steiner

Steiner waarschuwt Haas F1-coureurs in aanloop naar eerste sprintkwalificatie

Eens in de zoveel tijd moet de Haas F1-coureurs klaarblijkelijk verteld worden dat ze hun bolides heel moeten houden. Ook in de aanloop naar de eerste sprintkwalificatie kunnen Mick Schumacher en Nikita Mazepin een preek tegemoetzien.

Schumacher Mazepin Austria
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Haas F1

Komend weekend zien we voor het eerst twee Formule 1-races in één weekend. Op de zaterdag op Silverstone wordt de allereerste spintkwalificatie ooit verreden en dat zorgt voor een nieuwe benadering van het weekend. Het zorgt tevens voor een nieuwe preek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner aan het adres van Mick Schumacher en Nikita Mazepin.

"Ik zal ze vertellen dat ze in de sprintkwalificatie vooral hun neuzen heel en de auto's op de weg moeten houden", aldus Steiner. "Het gaat er vooral om dat we leren komend weekend. Het rijden van meer kilometers en het doen meer starts levert ons een voordeel op voor volgend jaar", zo wordt Steiner geciteerd door RaceFans.

Steiner snapt evengoed dat het er in de sprintkwalificatie fel aan toe kan gaan, maar hij verwacht dus enige voorzichtigheid van zijn coureurs: "Ik denk dat iedereen fel zal strijden in die sprintkwalificatie, omdat het de startvolgorde voor de race op zondag bepaalt. Je wilt immers het best mogelijke uitgangspositie hebben voor de zondag, de dag waarop de punten worden verdeeld."

Formule 1 GP Groot-Britannië 2021 RN365 Nieuwsdossier

9 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull