Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
AlphaTauri

Stelling: Red Bull moet met Colton Herta gewoon de FIA-reglementen volgen

Opeens werd afgelopen week Red Bull veelvuldig genoemd in de stoelendans van de Formule 1. De formatie wil Colton Herta contracteren voor AlphaTauri, maar de Amerikaan heeft geen superlicentie en dus is men afhankelijk van de coulance van de FIA.

XPB 1169553 Hi Res
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Red Bull heeft zijn zinnen gezet op Colton Herta om Pierre Gasly op te volgen bij AlphaTauri. De Fransman vertrekt naar alle waarschijnlijkheid immers naar Alpine om daar Fernando Alonso op te volgen. Herta heeft met 32 licentiepunten geen superlicentie (40 punten voor nodig) en komt daar met zijn prestaties in de IndyCar dit jaar ook niet voor in aanmerking.

De FIA zal een uitzondering op de regels moeten maken willen Helmut Marko en Red Bull een beroep op Herta kunnen doen. Andere teambazen, maar ook de F1-CEO Stefano Domenicali zijn tegen, want waar zijn regels anders voor? Daarom de stelling: Red Bull heeft met Colton Herta gewoon de FIA-reglementen te volgen.

Geef jouw mening in in de poll hieronder en daarmee maak jij deel uit van het podcastpanel, want deze stelling zal ook besproken worden door Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk. Heb jij nog aanvullende vragen of stellingen, laat deze dan vooral weten in reacties onder dit bericht of op onze social media-kanalen.

Forbidden

Weddenschappen AlphaTauri

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Nederland 2022 RN365 Nieuwsdossier

60 reacties

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken