Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Collin Veijer

Sterke Veijer grijpt nipt naast zege in spannende Moto3-race Italië

Collin Veijer is als tweede over de streep gekomen tijdens de Moto3-race in Italië. De jonge Nederlander reed een geweldige race, maar moest nipt David Alonso voor zich dulden.

Veijer Mugello
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Met Collin Veijer vanaf de vierde startplaats en David Alonso vanaf poleposition ging om 11:00 uur de Moto3-race op het circuit van Mugello van start. Veijer kwam niet geweldig weg, maar wist wel zijn vierde plaats te behouden. Alonso liet er vooraan geen gras over groeien en trachtte meteen de kopgroep uit elkaar te trekken door de snelheid hoog te houden. Daardoor had Veijer na één rondje al een gaatje te overbruggen naar de top drie.

Daar slaagde de 19-jarige Nederlander glorieus in. Veijer nam al vrij snel de derde plaats over van Taiyo Furusato en haalde een rondje later en passant ook nog eens Ivan Ortola in. Kort daarna werd de sessie echter stilgelegd na een zware crash tussen Filippo Farioli en Xabi Zurutuza. De beide mannen waren gelukkig wel bij bewustzijn.

Veijer moest uiteindelijk de herstart weer achter Ortola op P3 aanvangen, maar kwam pas nét op tijd aan op de grid. De Nederlander liet namelijk zijn motor afslaan in de pitstraat, waarna het team als een malle moest sprinten om Veijer weer tijdig weg te sturen. Gelukkig ging het allemaal net goed.

Veijer behield de derde plaats bij de herstart, terwijl het achterin het veld weer flink fout ging voor onder andere Jose Antonio Rueda. De Spanjaard lag in de eerste bocht op de grond. Ondertussen ging Veijer verder met zijn opmars en ontstond er een fel gevecht om de eerste plaats. Het werd stuivertje wisselen vooraan tussen Veijer en kampioenschapsleider Alonso, die vier rondjes voor het einde een machtige versnelling inzette en aan de horizon leek te verdwijnen. Veijer zakte een beetje weg, vocht zich terug en kreeg het in de laatste ronde nét niet meer voor elkaar om Alonso te passeren. Wel eindigde Veijer dus op een knappe tweede plaats.

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op twee tickets!

ABONNEER & WIN

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen-regel FIA past omstreden regel aan in officiële reglementen