Steward Mika Salo verklaart de straf voor Max Verstappen

Na afloop van de GP van Amerika draaide het maar om één ding. De tijdstraf voor Max Verstappen als gevolg van zijn inhaalactie op Kimi Raikkonen in de laatste ronde van de race. Bij het gros schoot deze beslissing in het verkeerde keelgat en twijfelde men openlijk aan de deskundigheid van de wedstrijdleiding.

Mika Salo legt uit waarom straf voor Verstappen 'terecht' is

Voormalig Formule 1 coureur Mika Salo was als steward betrokken bij de wedstrijdleiding van de GP van Amerika.

De wedstrijdleiding kreeg een bak vol kritiek over zich heen. Reden voor Salo om tekst en toelichting te geven op zijn Instagram account over de beweegredenen van de stewards voor deze straf.

"Soms moeten harde beslissingen worden genomen. Verstappen behaalde voordeel door minimaal een halve meter buiten de baan te rijden en op die manier Raikkonen in te halen. De regels zijn duidelijk voor dit soort situaties en daarom heeft Verstappen een tijdstraf van vijf seconden gekregen."

Salo plaatste een filmpje ter verduidelijking erbij.

Bekijk hieronder de prachtige inhaalactie van Max Verstappen met het commentaar van Sky Sports.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

Om te reageren op dit artikel moet je ingelogd zijn.
Een account is gratis. Bekijk alle voordelen van een account hier.

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen