Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Steward Mika Salo verklaart de straf voor Max Verstappen

Na afloop van de GP van Amerika draaide het maar om één ding. De tijdstraf voor Max Verstappen als gevolg van zijn inhaalactie op Kimi Raikkonen in de laatste ronde van de race. Bij het gros schoot deze beslissing in het verkeerde keelgat en twijfelde men openlijk aan de deskundigheid van de wedstrijdleiding.

Voormalig Formule 1 coureur Mika Salo was als steward betrokken bij de wedstrijdleiding van de GP van Amerika. De wedstrijdleiding kreeg een bak vol kritiek over zich heen. Reden voor Salo om tekst en toelichting te geven op zijn Instagram account over de beweegredenen van de stewards voor deze straf. "Soms moeten harde beslissingen worden genomen. Verstappen behaalde voordeel door minimaal een halve meter buiten de baan te rijden en op die manier Raikkonen in te halen. De regels zijn duidelijk voor dit soort situaties en daarom heeft Verstappen een tijdstraf van vijf seconden gekregen." Salo plaatste een filmpje ter verduidelijking erbij.

https://www.instagram.com/p/BakSk8QF08a/?taken-by=mikasaloofficial

Sometimes hard decision needs to be done. Today, Verstappen gained advantage when he drove off the track by at least half a metre, and overtook Raikkonen in doing so. Rules are clear for these kind of situations and Verstappen was penalised five seconds. #shortcut #F1 #Austin Een bericht gedeeld door Mika Salo (@mikasaloofficial) op 22 Okt 2017 om 3:27 PDT

Bekijk hieronder de prachtige inhaalactie van Max Verstappen met het commentaar van Sky Sports.

TV7DBrI6eME

Viaplay
x
RN365-podcast Hongerige Verstappen jaagt op primeur in onvoorspelbaar China