Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Stewards geven Hamilton een tik op de vingers en waarschuwen alle F1-coureurs

Lewis Hamilton crashte in de eerste ronde samen met Fernando Alonso, maar weigerde daarna de verplichte medische check te ondergaan. Hij krijgt daarvoor een waarschuwing.

Lewis Hamilton en Fernando Alonso kwamen in de openingsronde van de Belgische GP met elkaar in aanraking. De Mercedes W13 van de Brit werd daarbij gelanceerd, waarna hij weer hard neer kwam. Lewis reed nog een halve ronde door, waarna hij zijn bolide vanwege schade moest parkeren. Toen hij terugkeerde in de pitstraat werd hij opgetrommeld voor een medisch onderzoek, omdat de klap van zijn bolide die weer landde op het asfalt blijkbaar dusdanig hard was dat er bij de FIA alarmbellen afgingen. Lewis weigerde dit echter.

Waarschuwing

Nadat Hamilton het Medisch Centrum weigerde op te zoeken, liet de wedstrijdleider hem en zijn team weten dat hij een straf kon verwachten als hij niet op kwam dagen, waarna de Mercedes-coureur toch besloot om zich te laten checken door de medische staf. Die checks waren allemaal in orde, maar toch kreeg hij een waarschuwing van de stewards, omdat hij in eerste instantie niet op wilde komen dagen. Volgens de stewards is het niet de eerste keer dit seizoen dat een coureur (niet Hamilton) een medische check weigert. Met deze waarschuwing willen de stewards alle coureurs er aan herinneren dat de medische check verplicht is als de FIA zegt dat dit moet. In de toekomst kunnen er misschien straffen volgen.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'