Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Stewards stellen beslissing in zaak Verstappen uit

Er komt donderdag geen uitsluitsel in de zaak Max Verstappen. Mercedes vroeg een right of review aan. De stewards zullen pas op vrijdag met een beslissing komen.

Verstappen Hamilton
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Er zal pas op vrijdag worden beslist of de aanvraag voor een right of review van Mercedes, die deze aanvroegen bij de FIA, wordt gehonoreerd. Donderdagavond zal dus niet bekend worden of de zaak Verstappen opnieuw onder de loep wordt genomen.

Mercedes en Red Bull hebben hun zegje gedaan

De zaak diende op vrijdagmiddag 15:00 uur Nederlandse tijd, maar werd halverwege onderbroken omdat de stewards andere verplichtingen hadden. Om 18:00 uur ging de zaak weer verder. Mercedes en Red Bull hebben inmiddels hun zegje gedaan en de hoorzitting is klaar.

De stewards gaan zich nu over de right of review buigen en beslissen of het verdedigen van Verstappen inderdaad opnieuw onder de loep wordt genomen. Daar willen ze geen haast mee maken, dus zullen ze pas op vrijdag met hun beslissing komen.

En dan?

Mochten de stewards beslissen dat er inderdaad opnieuw moet worden gekeken naar de zaak, dan zal Max Verstappen zich moeten gaan verantwoorden bij de stewards, net als Lewis Hamilton. In dat geval horen we op zijn vroegst pas vrijdagavond of de Nederlander een straf krijgt.


Wat die straf kan zijn, dat lees je hier.

Ook interessant:

Het is nu echt oorlog tussen Red Bull en Mercedes

De titelstrijd in de Formule 1 speelt zich niet alleen af op het asfalt. Red Bull en Mercedes proberen elkaar ook naast het circuit zo veel mogelijk dwars te zitten. Waar is deze oorlog begonnen en wat kan er nog allemaal gebeuren? Bekijk het in onderstaande video.

Mis niets van het F1-seizoen 2023 en zet de F1-kalender eenvoudig op jouw smartphone of PC

Download nu de F1-kalender
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Qatar 2021 RN365 Nieuwsdossier

40 reacties

RN365 Special
'Red Bull-topontwerper Newey verrast met nieuwe bolide Verstappen'

De RB19 van Max Verstappen en Sergio Perez wordt op 3 februari onthuld. Red Bull heeft deze winter niet stilgezeten en de nieuwe bolide zal een maximale evolutie zijn van de RB18 waarmee Verstappen vorig jaar kampioen werd, zo schrijft onze technisch F1-analist Paolo Filisetti.

Lees meer
Viaplay
x
Analyse 'Red Bull-topontwerper Newey verrast met nieuwe bolide Verstappen'