Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Stewards stellen beslissing in zaak Verstappen uit

Er komt donderdag geen uitsluitsel in de zaak Max Verstappen. Mercedes vroeg een right of review aan. De stewards zullen pas op vrijdag met een beslissing komen.

Er zal pas op vrijdag worden beslist of de aanvraag voor een right of review van Mercedes, die deze aanvroegen bij de FIA, wordt gehonoreerd. Donderdagavond zal dus niet bekend worden of de zaak Verstappen opnieuw onder de loep wordt genomen.

Mercedes en Red Bull hebben hun zegje gedaan

De zaak diende op vrijdagmiddag 15:00 uur Nederlandse tijd, maar werd halverwege onderbroken omdat de stewards andere verplichtingen hadden. Om 18:00 uur ging de zaak weer verder. Mercedes en Red Bull hebben inmiddels hun zegje gedaan en de hoorzitting is klaar. De stewards gaan zich nu over de right of review buigen en beslissen of het verdedigen van Verstappen inderdaad opnieuw onder de loep wordt genomen. Daar willen ze geen haast mee maken, dus zullen ze pas op vrijdag met hun beslissing komen.

En dan?

Mochten de stewards beslissen dat er inderdaad opnieuw moet worden gekeken naar de zaak, dan zal Max Verstappen zich moeten gaan verantwoorden bij de stewards, net als Lewis Hamilton. In dat geval horen we op zijn vroegst pas vrijdagavond of de Nederlander een straf krijgt. Wat die straf kan zijn, dat lees je hier.

Viaplay
x
LIVE Reacties na zeer dominante zege Verstappen in Bahrein