Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Miami 2024

Stewards vellen oordeel over onbesuisde actie Hamilton

Lewis Hamilton is niet bestraft voor zijn aandeel in de startcrash tijdens de sprintrace in Miami. De stewards hebben dat besloten.

Hamilton  Tsunoda Miami sprint
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De start van de sprintrace in Miami verliep zeer chaotisch. Lewis Hamilton zag een gat aan de binnenkant en perste zijn Mercedes ertussen, waarna Fernando Alonso, Lance Stroll en Lando Norris met elkaar in contact kwamen. De twee laatstgenoemde coureurs moesten dat met een uitvalbeurt bekopen, terwijl Alonso naar de laatste plaats terugviel.

Het incident werd na de sessie onderzocht, maar de stewards hebben besloten geen straffen uit te delen. Zij komen met de volgende verklaring: "Uit de videobeelden bleek dat er minstens drie botsingen plaatsvonden. De eerste tussen Alonso en Stroll, daarna tussen Hamilton en Alonso en als laatste tussen Stroll en Norris. Hoewel de plotselinge en snelle aankomst van Hamilton aan de botsingen bijdroeg, konden we geen hoofdschuldige aanwijzen."

Er is echter nog een reden. "We hebben er ook rekening mee gehouden dat dit gebeurde in de eerste bocht en coureurs dan meer bewegingsvrijheid krijgen. Daarom ondernamen we geen verdere actie."

Bekijk het moment hieronder en vul daaronder de poll in!

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Monaco! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Tech Speciale achtervleugel moet Verstappen aan zege helpen in Monaco