Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
F1-nieuws

Stoffel Vandoorne: 'Uit de muur blijven en punten scoren in Monaco'

Stoffel Vandoorne liet vorig jaar in zijn eerste GP van Monaco zien dat hij zich prima thuis voelt op een stratencircuit. Toch vergooide een fout een top tien klassering. Dit weekend moet het dan ook anders.

"In Monaco moet je het hele weekend uit de problemen blijven. Je weet nooit precies wat je kunt verwachten en dat maakt dit circuit ook zo bijzonder. Zelfs wanneer je niet zelf betrokken bent bij een incident kan een Safety Car fase voor de nodige chaos én dus meer drama zorgen."

"De testdagen in Spanje hebben ons de nodige informatie verschaft waar we in Monaco goed gebruik van kunnen maken, vervolgt Vandoorne tegenover F1.com. "Natuurlijk heeft deze baan niet dezelfde karakteristieken als de andere circuits maar we kunnen hetgeen we hebben geleerd tijdens de test hier wel toepassen. Op die manier zetten we weer een belangrijke stap in onze ontwikkeling."

Teambaas Eric Bouillier valt zijn coureur bij en stelt dat McLaren in Monaco hopelijk kan profiteren van de fouten van anderen mits Alonso en Vandoorne natuurlijk zelf uit de problemen blijven.

"Monaco heeft natuurlijk een reputatie. Dit circuit onderscheidt de goede coureurs van de rest van het veld. Daarom is dit ook zo'n uitdagende race en zijn we allemaal zo gek op Monaco."

Het doel van McLaren voor dit weekend is dan ook duidelijk.

"Monaco heeft altijd zijn portie drama dus finishen met beide auto's is het eerste doel. Wat punten betreft, alles is mogelijk. Als de betrouwbaarheid ons niet in de steek laat en we een goede strategie hanteren dan moeten we er het maximale uithalen."