© McLaren

Nieuwsoverzicht

Stoffel Vandoorne: 'Uit de muur blijven en punten scoren in Monaco'

24 mei 2018 07:38 Wanda Bisschop 0 reacties
Stoffel Vandoorne liet vorig jaar in zijn eerste GP van Monaco zien dat hij zich prima thuis voelt op een stratencircuit. Toch vergooide een fout een top tien klassering. Dit weekend moet het dan ook anders.

Vandoorne: 'Je weet nooit wat er gebeurt in Monaco'

"In Monaco moet je het hele weekend uit de problemen blijven. Je weet nooit precies wat je kunt verwachten en dat maakt dit circuit ook zo bijzonder. Zelfs wanneer je niet zelf betrokken bent bij een incident kan een Safety Car fase voor de nodige chaos én dus meer drama zorgen."

"De testdagen in Spanje hebben ons de nodige informatie verschaft waar we in Monaco goed gebruik van kunnen maken, vervolgt Vandoorne tegenover F1.com. "Natuurlijk heeft deze baan niet dezelfde karakteristieken als de andere circuits maar we kunnen hetgeen we hebben geleerd tijdens de test hier wel toepassen. Op die manier zetten we weer een belangrijke stap in onze ontwikkeling."

Teambaas Eric Bouillier valt zijn coureur bij en stelt dat McLaren in Monaco hopelijk kan profiteren van de fouten van anderen mits Alonso en Vandoorne natuurlijk zelf uit de problemen blijven.

"Monaco heeft natuurlijk een reputatie. Dit circuit onderscheidt de goede coureurs van de rest van het veld. Daarom is dit ook zo'n uitdagende race en zijn we allemaal zo gek op Monaco."

Het doel van McLaren voor dit weekend is dan ook duidelijk.

"Monaco heeft altijd zijn portie drama dus finishen met beide auto's is het eerste doel. Wat punten betreft, alles is mogelijk. Als de betrouwbaarheid ons niet in de steek laat en we een goede strategie hanteren dan moeten we er het maximale uithalen."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen