Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Kevin Magnussen

Magnussen ontloopt extra straf voor GP Abu Dhabi

Kevin Magnussen kreeg vanochtend al een forse gridstraf aan de broek voor het wisselen van meerdere motoronderdelen. Nu wordt hij op het matje van de FIA ter verantwoording geroepen. Hij zou in overtreding zijn geweest tijdens de rode vlag-situatie.

Magnussen Abu Dhabi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Haas F1

Kimi Raikkonen moest zijn Alfa Romeo brandend en wel stilzetten in de tweede vrije training, nadat problemen met de Ferrari-motor hem parten speelde. De rode vlag werd uitgehangen, maar Kevin Magnussen zou vervolgens niet correct hebben gehandeld.

Dat is althans waar hij van verdacht wordt en waarvoor hij zich moet verantwoorden bij de wedstrijdleiding. Wát hij precies verkeerd zou hebben gedaan, wordt niet toegelicht, maar mogelijk reed hij te hard in één of meerdere minisectoren van het circuit.

Een gridstraf zal hem geen pijn doen, want door de gridstraf voor een motorwissel weet hij al dat hij zo goed als achteraan start. Het toekennen van strafpunten op zijn licentie is natuurlijk wel een optie. Wordt vervolgd!

Update: Magnussen komt er zonder extra kleerscheuren vanaf. Hij verremde zich aan het eind van de training bij het inrijden van de pitstraat, waardoor hij noodgedwongen een extra ronde moest rijden. Dat was toen het licht al op rood stond, maar omdat hij de ronde op een rustige manier aflegde, komt hij er vanaf met een tik op de vingers.

Moet Red Bull met het oog op 2021 meer afgaan op wat Max Verstappen van zijn teamgenoot verlangt? Dit en meer in de nieuwste F1-podcast met Ruud Dimmers, Tom Coronel en Thomas van Groningen, die hieronder is te beluisteren.

Formule 1 GP Abu Dhabi 2020 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Honda F1 Naam Honda keert eenmalig terug in de Formule 1