Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Strategie een no-brainer voor Verstappen en Red Bull

Pirelli kun je er gerust van betichten dat ze het er voor wat betreft het uitstippelen van de ideale strategie het niet altijd bij het rechte eind hebben. Deze keer echter leidt het nauwelijks twijfel dat de meesten doen wat Pirelli zegt. Ook Max Verstappen en Red Bull doen daar goed aan.

Verstappen Mexico
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Contentpool

Als de Formule 1 Grand Prix van Mexico vanavond om 20:00 uur van start gaat, zal de strategie van de meesten op voorhand wel duidelijk zijn. Pirelli schrijft voor dat de snelste strategie een éénstopper is, waarbij wordt gewisseld van medium naar harde banden.

Q2 van de kwalificatie liet zien dat vrijwel iedereen poogde op medium banden door te gaan naar Q3, om zo ook op die band te starten. Onder andere de Mercedessen en Red Bulls starten daadwerkelijk op die band, waarna het verdere verloop logisch valt in te vullen. In voorgaande jaren was de éénstopper sowieso ook de winnende strategie.

Pirelli geeft aan deze strategie een breed pitstopwindow met zich meebrengt. Als Max Verstappen er bij de start niet in slaagt voorbij de Mercedessen te komen, is dat een belangrijk gegeven. Op de rechte stukken zal inhalen lastig worden, omdat de Mercedessen harder lopen en dus is men in dat geval waarschijnlijk aangewezen op een undercut.

			© Pirelli
	© Pirelli

Mercedes voordeel = Mercedes nadeel?

Echter, ga je te vroeg, dan loop je het risico dat je banden aan het einde van de rit toch op zijn, zoals twee weken geleden in de VS, maar wacht je te lang, dan riskeer je dat Mercedes eerder naar binnen duikt met een cruciaal bandenvoordeel in de eerstvolgende ronde(n).

Maar de start is mogelijk nog belangrijker dan de strategie. Mercedes heeft het theoretische voordeel dat ze Max Verstappen twee man sterk op kunnen vangen, maar ze moeten ook uitkijken dat ze Verstappen samen juist geen dubbele slipstream geven. Dat kan de Red Bull-coureur in de run van ruim een kilometer naar de eerst bocht juist naar de leiding doen katapulteren.

Mooi aan het strategische steekspel van vanavond is dat beide topteams met twee auto's vertegenwoordigd zijn vooraan op de startgrid. Red Bull en Mercedes worden niet gehinderd door gridstraffen, waardoor de rol van tweede rijder extra belangrijk is op het Autodromo Hermanos Rodriguez.

			© Pirelli
	© Pirelli

Voorspelgame visual 2021

Wie wint de GP van Mexico 2021?

Speel mee en maak kans op een prachtige Max Verstappen drivers cap!

Speel mee

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Mexico 2021 RN365 Nieuwsdossier

10 reacties

Viaplay

Unibet
x
Interview F1-teams komen massaal met statement na onderzoek naar Wolff