Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Tom Coronel

Stress en ellende voor Coronel in Dakar Rally: "Dit was 'm niet"

Nee, de vrijdag in de Dakar Rally was niet de dag van Tim en Tom Coronel. De special duurde net te lang, want in de slotkilometers sloeg de pechduivel toe. Tom Coronel doet in gesprek met RacingNews365 zijn verhaal.

Coronel Dakar
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Tom Coronel

Door de problemen kwamen Tim en Tom Coronel als 45te over de streep: "Het ging gewoon effe niet aan het eind", zo begint Tom. "Het lijkt erop dat het bandenaflaatsysteem het af liet weten. We kwamen aan de finish met allemaal lekke banden."

De problemen staken met name in de laatste dertig kilometer de kop op: "We begrepen het niet, maar uiteindelijk lijkt er dus iets mis te zijn met het bandenaflaatsysteem, of er is iets met de compressor of met de slang. Dus dat gaf ons even veel stress en ellende aan het einde, dus nee, dit was 'm niet. Dit was een offday. Een offday", zo vat hij het in één woord samen.

Het is eigenlijk nog frappant dat de broertjes desondanks een plekje in het algemeen klassement zijn opgeschoven. Dit heeft natuurlijk alles te maken met de grote problemen voor Audi. Aan de leiding gaat nu Nasser Al-Attiyah met overtuigende cijfers. De Qatarees won tevens de dagetappe.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan

Dakar Rally 2023 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Verstappen moet oppassen voor overmoedige Perez