Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Strijdlustige Floersch: "Ik keer terug als coureur"

Afgelopen zondag werd de autosport opgeschrikt door de horrorcrash van Sophia Floersch tijdens de Formule 3 World Cup in Macau waarbij het zeventienjarige talent een breuk in haar wervelkolom opliep. Inmiddels is de Duitse succesvol geopereerd en richt ze zich op haar toekomst.

"Ik hoop dat het van af nu beter gaat, want ik wil absoluut terugkeren op het circuit. Voorlopig blijf ik nog in het ziekenhuis in Macau tot ik vervoerd mag worden", aldus een strijdlustige Floersch op haar Facebook-pagina.

Bij de crash raakte niet alleen Floersch gewond, ook collega-coureur Sho Tsuboi, en enkele omstanders werden door de rondvliegende bolide geraakt en naar het ziekenhuis vervoerd. De Duitse hoopt dat iedereen het naar omstandigheden goedmaakt. "Mijn gedachten gaan ook uit naar de andere slachtoffers van deze crash. Ik hoop dat ze spoedig herstellen."

Inmiddels heeft Tsuboi het ziekenhuis verlaten, datzelfde geldt voor de Japanse fotograaf Hiroyuki Minami, maar zijn Chinese collega Chan Weng Wang moet nog minimaal tien dagen in het ziekenhuis blijven. Ook marshall Chan Cha die bij de crash meerdere snijwonden en een gebroken kaak opliep, ligt nog in het ziekenhuis, maar mag binnenkort naar huis.

Floersch is in ieder geval vol lof over de reddingswerkers die als eerste bij haar ter plaatse waren. "Mijn dank gaat uit naar de reddingswerkers voor hun bemoedigende woorden tijdens die zwaarste minuten uit mijn leven in mijn auto. Ook ontzettend veel dank voor het medische personeel in Macau voor hun vriendelijke en professionele behandeling. Jullie zijn echt fenomenaal."

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Viaplay

Unibet
x
Verrast Newey onthult de sleutel tot het Red Bull-succes