Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Strijdlustige Floersch: "Ik keer terug als coureur"

Afgelopen zondag werd de autosport opgeschrikt door de horrorcrash van Sophia Floersch tijdens de Formule 3 World Cup in Macau waarbij het zeventienjarige talent een breuk in haar wervelkolom opliep. Inmiddels is de Duitse succesvol geopereerd en richt ze zich op haar toekomst.

"Ik hoop dat het van af nu beter gaat, want ik wil absoluut terugkeren op het circuit. Voorlopig blijf ik nog in het ziekenhuis in Macau tot ik vervoerd mag worden", aldus een strijdlustige Floersch op haar Facebook-pagina.

Bij de crash raakte niet alleen Floersch gewond, ook collega-coureur Sho Tsuboi, en enkele omstanders werden door de rondvliegende bolide geraakt en naar het ziekenhuis vervoerd. De Duitse hoopt dat iedereen het naar omstandigheden goedmaakt. "Mijn gedachten gaan ook uit naar de andere slachtoffers van deze crash. Ik hoop dat ze spoedig herstellen." Inmiddels heeft Tsuboi het ziekenhuis verlaten, datzelfde geldt voor de Japanse fotograaf Hiroyuki Minami, maar zijn Chinese collega Chan Weng Wang moet nog minimaal tien dagen in het ziekenhuis blijven. Ook marshall Chan Cha die bij de crash meerdere snijwonden en een gebroken kaak opliep, ligt nog in het ziekenhuis, maar mag binnenkort naar huis. Floersch is in ieder geval vol lof over de reddingswerkers die als eerste bij haar ter plaatse waren. "Mijn dank gaat uit naar de reddingswerkers voor hun bemoedigende woorden tijdens die zwaarste minuten uit mijn leven in mijn auto. Ook ontzettend veel dank voor het medische personeel in Macau voor hun vriendelijke en professionele behandeling. Jullie zijn echt fenomenaal."

Viaplay
x
RN365-podcast Hongerige Verstappen jaagt op primeur in onvoorspelbaar China