Strijdlustige Floersch: "Ik keer terug als coureur"

21 nov. 2018 13:05 Wanda Bisschop 1 reacties
Afgelopen zondag werd de autosport opgeschrikt door de horrorcrash van Sophia Floersch tijdens de Formule 3 World Cup in Macau waarbij het zeventienjarige talent een breuk in haar wervelkolom opliep. Inmiddels is de Duitse succesvol geopereerd en richt ze zich op haar toekomst.

"Ik hoop dat het van af nu beter gaat, want ik wil absoluut terugkeren op het circuit. Voorlopig blijf ik nog in het ziekenhuis in Macau tot ik vervoerd mag worden", aldus een strijdlustige Floersch op haar Facebook-pagina.

Bij de crash raakte niet alleen Floersch gewond, ook collega-coureur Sho Tsuboi, en enkele omstanders werden door de rondvliegende bolide geraakt en naar het ziekenhuis vervoerd. De Duitse hoopt dat iedereen het naar omstandigheden goedmaakt. "Mijn gedachten gaan ook uit naar de andere slachtoffers van deze crash. Ik hoop dat ze spoedig herstellen."

Inmiddels heeft Tsuboi het ziekenhuis verlaten, datzelfde geldt voor de Japanse fotograaf Hiroyuki Minami, maar zijn Chinese collega Chan Weng Wang moet nog minimaal tien dagen in het ziekenhuis blijven. Ook marshall Chan Cha die bij de crash meerdere snijwonden en een gebroken kaak opliep, ligt nog in het ziekenhuis, maar mag binnenkort naar huis.

Floersch is in ieder geval vol lof over de reddingswerkers die als eerste bij haar ter plaatse waren. "Mijn dank gaat uit naar de reddingswerkers voor hun bemoedigende woorden tijdens die zwaarste minuten uit mijn leven in mijn auto. Ook ontzettend veel dank voor het medische personeel in Macau voor hun vriendelijke en professionele behandeling. Jullie zijn echt fenomenaal."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen