Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 Grand Prix Verenigde Staten 2022

Stroll hard gestraft voor veroorzaken zware crash met Alonso

Lance Stroll verdedigde tijdens de GP van de Verenigde Staten op gevaarlijke wijze. Het leidde tot een crash en een zware straf.

Stroll USA
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages
Fernando Alonso zette tijdens de GP van de Verenigde Staten een inhaalactie in op Lance Stroll, maar het ging helemaal mis. Op het lange rechte stuk had de Spanjaard meer snelheid dan zijn concurrent en wilde hij zijn auto naast die van Stroll zetten.

De Canadees maakte een verdedigende beweging toen Alonso zijn inhaalactie al had ingezet, waarna de Alpine-coureur geen kant op kon en achterop de bolide van Stroll reed. De Alpine kwam met haar achterwielen van de grond en Stroll crashte hard.

Check hieronder de beelden. Artikel gaat daaronder verder.

Stroll gestraft

De Aston Martin-coureur waste zijn handen na afloop in onschuld, maar de stewards wezen hem toch echt als schuldige aan. Na het bekijken van de videobeelden en het luisteren naar de uitleg van beide betrokken coureurs, concludeerden de stewards namelijk dat Stroll de veroorzaker was.

"Het was duidelijk dat de coureur met nummer 18 een late beweging maakte in een reactie op de inhaalpoging van de coureur met nummer 14. De stewards vinden dat Stroll de hoofdverantwoordelijke is voor deze crash", aldus het oordeel.

De straf is niet mals. Tijdens de volgende Grand Prix, aankomend weekend in Mexico, zal Stroll drie plekken naar achteren worden gezet op de startgrid. Bovendien kreeg de Canadees twee strafpunten op zijn licentie, waarmee zijn totaalaantal in de afgelopen twaalf maanden op vijf strafpunten komt te staan.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Lance Stroll

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

23 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Verboden FIA grijpt in en verbiedt Mercedes innovatie-per direct