Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Stroll hard gestraft voor veroorzaken zware crash met Alonso

Lance Stroll verdedigde tijdens de GP van de Verenigde Staten op gevaarlijke wijze. Het leidde tot een crash en een zware straf.

Fernando Alonso zette tijdens de GP van de Verenigde Staten een inhaalactie in op Lance Stroll, maar het ging helemaal mis. Op het lange rechte stuk had de Spanjaard meer snelheid dan zijn concurrent en wilde hij zijn auto naast die van Stroll zetten. De Canadees maakte een verdedigende beweging toen Alonso zijn inhaalactie al had ingezet, waarna de Alpine-coureur geen kant op kon en achterop de bolide van Stroll reed. De Alpine kwam met haar achterwielen van de grond en Stroll crashte hard. Check hieronder de beelden. Artikel gaat daaronder verder.

Stroll gestraft

De Aston Martin-coureur waste zijn handen na afloop in onschuld, maar de stewards wezen hem toch echt als schuldige aan. Na het bekijken van de videobeelden en het luisteren naar de uitleg van beide betrokken coureurs, concludeerden de stewards namelijk dat Stroll de veroorzaker was. "Het was duidelijk dat de coureur met nummer 18 een late beweging maakte in een reactie op de inhaalpoging van de coureur met nummer 14. De stewards vinden dat Stroll de hoofdverantwoordelijke is voor deze crash", aldus het oordeel. De straf is niet mals. Tijdens de volgende Grand Prix, aankomend weekend in Mexico, zal Stroll drie plekken naar achteren worden gezet op de startgrid. Bovendien kreeg de Canadees twee strafpunten op zijn licentie, waarmee zijn totaalaantal in de afgelopen twaalf maanden op vijf strafpunten komt te staan.

Viaplay
x
Exclusief Newey vindt feedback Verstappen cruciaal: "Daar heb ik geluk mee gehad"