Stroll: "Kubica is een grote steun voor Williams"

Lance Stroll beleefde naar eigen zeggen in 2018 zijn slechtste jaar in de Formule 1, omdat racen met de zeer matige bolide van Williams haast onmogelijk was. Hoewel de jonge Canadees dit jaar zijn geluk gaat beproeven bij het team van Racing Point, hoopt hij dat zijn vroegere werkgever het lek boven water krijgt met de hulp van Robert Kubica.

In 2018 keerde Robert Kubica na jarenlange afwezigheid terug in de Formule 1. De Pool ging aan de slag als testcoureur voor Williams en zag vanaf de zijlijn hoe het team steeds verder weg zakte. Komend seizoen maakt Kubica, na acht seizoenen afwezigheid, zijn officiële comeback in de Formule 1. Voormalig Williams-coureur Lance Stroll verwacht dat de routinier het Britse team weer op de rails weet te krijgen.

Volgens Stroll komt de kennis van Kubica goed van pas bij de ontwikkeling van de nieuwe bolide voor Williams. "Robert is ontzettend behulpzaam en hij heeft een goede kijk op de zaken, maar daarnaast is hij ook enorm gedreven."

De zware crash van Kubica zorgde ervoor dat hij zijn Formule 1-carrière vroegtijdig moest beëindigen, maar heeft zich inmiddels zo goed hersteld dat een comeback mogelijk is. Stroll steekt zijn bewondering voor de Pool niet onder stoelen of banken. "Zijn herstel is echt bewonderenswaardig. Ik kan mij gewoon niet voorstellen wat hij heeft doorgemaakt, maar het is fantastisch om hem terug op de grid te zien. Ik weet zeker dat hij een enorme steun is voor Williams en dat hij ervoor kan zorgen dat dingen gaan veranderen."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen