Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Formule 1 Grand Prix Bahrein 2019

Stroll waarschuwt: "Elke tiende zal tellen in GP van Bahrein"

Voorafgaand aan de Grand Prix van Australië had Lance Stroll wederom een hoop kritiek te verwerken gekregen. De 20-jarige Canadees werd verweten dat hij in kon stappen bij Racing Point omdat zijn vader, de eigenaar van het team, een zitje voor hem vrij had gehouden. Stroll snoerde zijn criticasters de mond door twee waardevolle WK-punten te scoren in Melbourne.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Racing Point

Zodoende rekende Stroll in zijn eerste krachtmeting direct af met nieuwe teammaat Sergio Perez. De 29-jarige Mexicaan kwam er namelijk niet aan te pas in Australië en verliet het land zonder punten te hebben gescoord. Stroll hoopt in Bahrein wederom goed voor de dag te kunnen komen, maar waarschuwt.

"De twee puntjes zijn mooi meegenomen, maar de belangrijkste les die we in Melbourne hebben geleerd is dat het middenveld ontzettend dicht op elkaar zit. Tien wagens werden in de kwalificatie gescheiden door slechts een halve seconde. Elke tiende zal daarom tellen in het komende Grand Prix-weekend", meent Stroll.

"Het Bahrain International Circuit is een van de beste moderne Formule 1-banen, er kan veel worden ingehaald. Bovendien is er een fijne flow in het rondje, er is een combinatie van lange rechte stukken en enkele langzamere gedeelten, met daarbij ook nog medium-snelheid technische bochten. De races zijn hier vaak erg entertainend."

"In Bahrein is het meestal droog en zonnig, maar de temperatuursverschillen tussen middag en avond maken een groot verschil. Twee van de drie vrije trainingen worden overdag gereden, dus de baan ziet er in de kwalificatie en de race behoorlijk anders uit. Zand speelt in de woestijn ook altijd een rol: je wil geen zand op de baan krijgen, want dan wordt het een glijpartij."

Dankzij de twee puntjes die Stroll in Australië scoorde bezet Racing Point de zevende plaats in het constructeurskampioenschap. Toro Rosso (achtste), McLaren (negende) en Williams (tiende) staan achter de nieuwe equipe.

RN365 Nieuwsdossier GP Bahrein 2019

Het belangrijkste nieuws over de Grand Prix van Bahrein vind je hier. Scroll of swipe door de artikelen en lees ze met een druk op de knop.

Special Vijf dingen die je nog niet wist over Sebastian Vettel