Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Stroll waarschuwt: "Elke tiende zal tellen in GP van Bahrein"

Voorafgaand aan de Grand Prix van Australië had Lance Stroll wederom een hoop kritiek te verwerken gekregen. De 20-jarige Canadees werd verweten dat hij in kon stappen bij Racing Point omdat zijn vader, de eigenaar van het team, een zitje voor hem vrij had gehouden. Stroll snoerde zijn criticasters de mond door twee waardevolle WK-punten te scoren in Melbourne.

Zodoende rekende Stroll in zijn eerste krachtmeting direct af met nieuwe teammaat Sergio Perez. De 29-jarige Mexicaan kwam er namelijk niet aan te pas in Australië en verliet het land zonder punten te hebben gescoord. Stroll hoopt in Bahrein wederom goed voor de dag te kunnen komen, maar waarschuwt.

"De twee puntjes zijn mooi meegenomen, maar de belangrijkste les die we in Melbourne hebben geleerd is dat het middenveld ontzettend dicht op elkaar zit. Tien wagens werden in de kwalificatie gescheiden door slechts een halve seconde. Elke tiende zal daarom tellen in het komende Grand Prix-weekend", meent Stroll. "Het Bahrain International Circuit is een van de beste moderne Formule 1-banen, er kan veel worden ingehaald. Bovendien is er een fijne flow in het rondje, er is een combinatie van lange rechte stukken en enkele langzamere gedeelten, met daarbij ook nog medium-snelheid technische bochten. De races zijn hier vaak erg entertainend." "In Bahrein is het meestal droog en zonnig, maar de temperatuursverschillen tussen middag en avond maken een groot verschil. Twee van de drie vrije trainingen worden overdag gereden, dus de baan ziet er in de kwalificatie en de race behoorlijk anders uit. Zand speelt in de woestijn ook altijd een rol: je wil geen zand op de baan krijgen, want dan wordt het een glijpartij." Dankzij de twee puntjes die Stroll in Australië scoorde bezet Racing Point de zevende plaats in het constructeurskampioenschap. Toro Rosso (achtste), McLaren (negende) en Williams (tiende) staan achter de nieuwe equipe.

Viaplay
x
GP Hongarije Mogelijk code rood en extreme hitte tijdens GP Hongarije